zaterdag 22 januari 2022

Alles over Alblasserdam

Aanvullende maatregelen Havenfestival

14 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Dit weekeind van vrijdag 14 tot en met zaterdagavond 15 september vindt voor de 28e keer het Havenfestival plaats. De omstandigheden, zoals de op handen zijnde politieacties dit weekend, vragen om aanvullende maatregelen en een zorgvuldige voorbereiding die ervoor zorgen dat het als vanouds weer een gezellig en sfeervol samenzijn wordt voor jong en oud. Daarom doet de gemeente er samen met de organisatoren alles aan om het Havenfestival in goede banen te leiden. 

Evenemententerrein
Een van de maatregelen is dat het evenemententerrein verdeeld wordt in twee ringen: het feestterrein bij Landvast en de toegangszone er naartoe. In deze buitenste ring worden de tassen gecontroleerd en vindt een toegangscontrole plaats. Bij de toegang van het feestterrein bij Landvast is een leeftijdscontrole. Bezoekers krijgen een bandje waarmee zij wel of geen alcohol kunnen bestellen.  In de rest van het centrum van Alblasserdam wordt, zoals gebruikelijk, door toezichthouders gecontroleerd op overlast gevend gedrag en opgetreden tegen alcoholgebruik. 

Afsluitingen
Ook dit weekend worden dezelfde twee hoofdroutes afgesloten als voorgaande jaren.  Vanaf vrijdagavond 14 september 19.00 uur t/m 16 september 05.00 uur zijn de volgende routes dicht: - Vanaf de Helling hoek Edisonweg richting Dam tot Cortgene, kruising Blokweerweg - Vanaf hoek Plantageweg/Van Eesterensingel tot de Dam.

Burgemeester Paans: "Meer nog dan voorgaande jaren is het aan ons allemaal om er weer een gezellig, sfeervol feest van te maken. Mede door de inzet van vele vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet is dit grote en grootse feest mogelijk. Ik wil hen daarvoor hartelijk bedanken!"

Te voet of per fiets
Vanwege de te verwachten drukte is het verzoek aan bezoekers te voet of per fiets te komen en tijdig van huis te vertrekken om zoveel mogelijk activiteiten bij te kunnen wonen.

Deel dit bericht met je vrienden!