maandag 6 december 2021

Alles over Alblasserdam

Hardleerse koe neemt weer de benen in omgeving Groen van Prinstererstraat

20 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - De koe die woensdagavond al twee keer wist te ontsnappen uit een weiland en door de straten van Alblasserdam banjerde, is er vanochtend, donderdagochtend 20 september weer vandoor gegaan.

Het dier stak woensdag een sloot over bij een weiland en liep vervolgens door meerdere voortuinen aan de Groen van Prinstererstraat in de buurt van het Boerenpad. Omstanders en politieagenten konden het dier na haar avontuur vangen en terugbrengen naar het weiland.

Donderdagochtend was het opnieuw raak. Volgens boer André van Houwelingen is de koe op zoek naar een mannetje, maar ze is nog te jong om gedekt te worden.

"Ze is pas één jaar", legt Van Houwelingen uit. "Normaal gesproken is het bij de koeien zo dat ze bij minimaal twee jaar kalven. Maar ze is nu al erg met haar hormonen bezig. Ze wil gewoon naar een stier toe. We hebben nog nooit meegemaakt dat een koe dan constant op zoek gaat."

Een stier gaat de koe in Alblasserdam echter niet vinden: de koeien worden kunstmatig geïnsemineerd, vertelt de boer.

De boer heeft het dier deze ochtend opgehaald en binnen in een hok gezet. "Daar kan ze de komende dagen rustig zitten. Daarna mag ze weer de wei in. We moeten alert blijven, want er kunnen levensgevaarlijke ongelukken gebeuren als ze ontsnapt."

Bron: RTV Rijnmond.

Deel dit bericht met je vrienden!