dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Op zaterdag 6 oktober zijn de molens van Kinderdijk ook weer open voor bezoek

21 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERWAARD - In de maanden maart tot en met november waren en komen er diverse provinciale en regionale molendagen.

Sinds dit jaar staat de molenstichting SIMAV ook op de kalender.

Op zaterdag 6 oktober zullen de SIMAV-molens van 10.00 - 17.00 uur open zijn voor bezoekers. Naast de Nationale molendag en de Open Monumentendag, dus een nieuw moment waarop de molenaars van deze Stichting vol trots hun molens laten zien en hopelijk draaien ze volop.

Deze regionale dag is bij uitstek de gelegenheid voor de molenaars hun collega’s vanuit andere regio’s uit te nodigen voor een bezoekje.

Daar is deze regionale molendag vooral ook voor bedoeld. Bezoekers van dichterbij zijn uiteraard ook van harte welkom in één of meerdere molens. Kijken en bezoeken kan, met uitzondering van de privé-vertrekken van de molenaar.

In de koffie-en theeschenkerij De Koffie Molen, sinds een paar maanden gevestigd in de Hoge Tiendwegmolen in Streefkerk, worden pannenkoeken gebakken. Een prima gelegenheid voor een tussenstop. Hopelijk wordt deze SIMAV-molendag een groot succes en gaan veel molenaars uit andere windstreken voor een keer hun eigen molen stilzetten om collega’s te bezoeken in hun streekeigen molens.

Zie ook:

Lees meer over:

simav molens molendagen
Deel dit bericht met je vrienden!