dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Leuke motorroutes in de omgeving Alblasserdam

21 september 2018

ALBLASSERDAM - Vanaf Alblasserdam kun je verschillende kanten op om een motortocht te maken. Ga je naar het westen, dan rij je door een dichtbevolkt gebied. Je komt door plaatsen als Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam. Het oosten van Alblasserdam is weer totaal anders, met kleine dorpen en gehuchten. Ga je deze richting op dan is het een aanrader om over de Lekdijk, langs de Lek te rijden. Je kunt de Lek op verschillende punten oversteken met een pond, zodat je in plaatsen als Schoonhoven of Bergambacht terecht komt. Hieronder staan 2 leuke routes in de buurt van Alblasserdam, eentje van 186 km en eentje van 75 km.

Van Alblasserdam naar Muiden en terug (186 km)
Deze route begint in Alblasserdam en brengt je helemaal naar de haven van Muiden. Onderweg kom je door leuke plaatsen, zoals Maarssen, Breukelen, Montfoort, Weesp, Gouda en Oudewater. De route is een leuke afwisseling van N-wegen en rustige polderwegen. Als eerste rij je naar het oosten van Alblasserdam, door plaatsen zoals Oud-Alblas, Bleskensgraaf en Otteland naar Goudriaan. Daar sla je af naar het noorden naar Nieuwpoort, waar je met de pond de Lek oversteekt naar Schoonhoven. Vanaf hier volg je de N210 langs Lopik, waarna je met de bocht mee richting Woerden gaat. Net voorbij Montfoort pak je een binnenweg naar Woerden, door Cattenbroek. Vanaf Woerden rij je over de N198 en N212 naar Wilnis, waarna je via Vinkeveen naar Loenersloot gaat.

Nu rij je door Vreeland waarna je langs de Wijde Blik komt over de N201, waarna je de N523 pakt naar het noorden. Via plaatsen zoals Overmeer, Nederhorst Den Berg en Uitermeer rij je naar Muiden. Nu begint de terugreis door als eerste via Weesp naar het zuiden te rijden. Je komt door Hinderdam en Nigteweg, en rijdt nu via Loenen aan de Vecht, door Breukelen naar Maarssen. Via Leidsche Rijn rij je weer naar Montfoort, waarna je de N228 naar Oudewater, Haastrecht en dan Gouda pakt. Bij Gouda pak je de N207 richting Stolwijk, welke je helemaal volgt tot Bergambacht. Hier pak je de N210 tot aan Krimpen aan de Lek, waar je met een pontje de Lek oversteekt naar Kinderdijk. Nu rij je langs het water tot je weer in Alblasserdam uitkomt.

Zoek je nog een helm van een gerenommeerd merk? Kijk eens bij deze HJC IS 17 helmen of kijk bij de andere HJC, Schuberth, Vinz, Shark of Caberg helmen.

Lek, Merwede en Alblas route (75 km)
Deze route brengt je van Alblasserdam naar Meerkerk. Het grootste deel van de route leg je door de polder af, en een deel langs de Lek. Als eerste rij je vanaf Alblasserdam richting Kinderrijk (in het noorden), waarna je richting het oosten langs de Lek blijft rijden. Je komt als eerste door Nieuw-Lekkerland en daarna langs Streefkerk. Op dit deel van de route heb je een mooi uitzicht op de Lek, en kom je veel strandjes tegen. Je kunt aan de Lek pauzeren in één van de dorpen welke je tegenkomt. Na Streefkerk kom je als eerste langs Groot-Ammers en daarna langs Nieuwpoort. Ten slotte rij je door naar Ameide, waar je stopt met langs de Lek te rijden, en richting het zuiden gaat. Je komt nu door Meerkerk en vervolgens Hoogblokland, waarna je via Hoornaar naar Noordeloos rijdt. Nu ga je een stuk naar het noorden, waarna je linksaf slaat en door een aantal kleine plaatsen komt, zoals: Goudriaan, Otteland, Vuilendam, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf. Je blijft naar het westen rijden, door Oud-Ablas, waarna je alweer bij Alblasserdam uitkomt.

Lees meer over:

fietsroute
Deel dit bericht met je vrienden!