Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ds. Reijm heeft op onvergetelijke manier afscheid genomen van de Ichthuskerk'
08okt 2018

Ds. Reijm heeft op onvergetelijke manier afscheid genomen van de Ichthuskerk

ALBLASSERDAM - Gisteren, zondag 7 oktober 2018 heeft Ds. Jan Reijm officieel afscheid genomen van de wijkgemeente van de Ichtuskerk. In de morgendienst van 7 oktober is Ds. Reijm voor het laatst als wijkpredikant in de dienst voorgaan.

Op vrijdagavond 5 oktober heeft de wijkgemeente Ds. Reijm en zijn gezin in het zonnetje zetten. Tijdens deze avond was er voor iedereen, tussen de bedrijven door, voldoende gelegenheid zijn om Ds. Reijm en zijn gezin de hand te drukken of even aan te spreken.

Op die vrijdagavond werd gestart met een feestelijke maaltijd in de vorm van een “foodtruck markt”. Op het plein stonden een frietkar, een poffertjeskraam, soepkraam en fruitkraam. Iedereen was van harte uitgenodigd om mee te eten en het was een gezellige bedoening. Aan de maaltijd waren geen kosten verbonden, maar de vrijwillige bijdragen werden  op prijs gesteld.

Als dank voor alle inzet en betrokkenheid werd Ds. Reijm en zijn gezin een groot cadeau aangerboden.

Herinneringsboek  
Pauline Goedhart en Louisa Goedhart hadden het idee opgevat om Ds. Reijm naast een cadeau ook nog een leuke herinnering mee te geven. Pauline en Louisa hebben daarom een herinneringsboek in de vorm van een eigentijdse “glossy” laten maken, met daarin foto’s, verhalen, anekdotes, tekeningen van kinderen, gedichten enz.

Lipdup (Ludiek filmpje)
Plezier maken, gezelligheid, muziek en mensen, in en om de kerk. Dat waren de ingrediënten voor het andere verrassingsplan. Er is nog een blijvende herinnering aan Ds. Reijm en zijn gezin aangeboden in de vorm van een kort ludiek filmpje met muziek (lipdub). Dit filmpje werd  ook getoond op de afscheidsavond. Het doel was om met zoveel mogelijk enthousiaste mensen een onvergetelijk beeld neer te zetten van de Ichthuskerk, en dat lijkt gelukt te zijn.

Zie ook:
Ds. Reijm besluit beroep Hillegondakerk te Rotterdam-Hillegersberg aan te nemen (wo, 27 jun 2018)
Ds. Reijm blijft bij de Ichtuskerk (do, 8 mrt 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!