Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe actie van Ladies’ Circle 35 heeft een smakelijk tintje'
08okt 2018

Nieuwe actie van Ladies’ Circle 35 heeft een smakelijk tintje

ALBLASSERWAARD - Stichting Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard komt dit najaar met een nieuwe actie met een smakelijk tintje. De Ladies verkopen namelijk verschillende wijnpakketten met een diverse inhoud. De opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Neurofibromatose. De wijnpakketten zijn gesponsord door lokale ondernemers.

Ladies' Circle 35 bestaat uit een groep van 13 vrouwen uit Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht. Het is een informele groep, die bestaat uit vrouwen tussen de 25 en 45 jaar uit verschillende beroepsgroepen en met diverse achterachtergronden, die zich onder het motto vriendschap & service al 25 jaar inzet voor landelijke én regionale goede doelen. Dit gebeurt door het houden van handen-uit-de-mouwen acties en door het organiseren van evenementen, waarbij mooie bedragen opgehaald worden.

Neurofibromatose (NF) is een huid- en zenuwziekte, die meer dan 30 verschillende verschijningsvormen kent. Kenmerkend voor NF zijn kleine en grote tumoren op de huid, de zogenaamde neurofibromen, die onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker kunnen veroorzaken. De neurofibromen zijn echter slechts een onderdeel van de ziekte. Verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, leerachterstanden, chronische vermoeidheid, slechte motoriek, je kan het allemaal krijgen. Welke symptomen zich openbaren en wanneer dit gebeurt blijft onzeker. In Nederland zijn er ongeveer 5000 mensen met NF en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’. Neurofibromatose is nog niet te genezen.

Stichting Neurofibromatose is het Nationale Servicedoel van Ladies’ Circle. In Nederland zijn er ruim 70 verschillende Circles die zich gedurende een periode van 2 jaar inzetten voor dit goede doel.

Draagt u het goede doel een warm hart toe, bezoek dan de actiewebsite www.lc35acties.com.Deel dit bericht met je vrienden!