Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Welke provider had de laatste dagen de meeste storingen?'
01nov 2018

Welke provider had de laatste dagen de meeste storingen?

ALBLASSERDAM - Redactieleden van alblasserdam.net ondervonden de laatste tijd thuis veel storingen bij het gebruik van TV, Internet en Mobiel. Een klein onderzoekje van Alblasserdam.net heeft geprobeerd om de storingen van de laatste dagen eens op een rijtje te zetten.

Ziggo
Als we dan beginnen bij een van de grootste providers die Nederland kent, Ziggo, dan vinden we dat gebruikers de meeste problemen hebben met: Internet (50%), TV (27%), WiFi (22%). Ook ontdekken we dat er de laatste drie dagen storingen bij Ziggo waren, die ze allemaal gelukkig voor de Ziggo gebruikers weer hebben kunnen oplossen.

Vodafone
De volgende provider op ons lijstje is Vodafone. De meeste gebruikers van deze provider geven aan dat ze problemen ondervinden met: Mobiel Internet (43%), Mobiele Telefoon (29%), of geen netwerk of bereik hebben (27%). Bij Vodafone vinden we over de afgelopen dagen twee opgeloste storingen op 31 oktober en een storing op 30 oktober

Kpn
Gebruikers van KPN ondervinden de meeste problemen met: Internet (58%), Telefoon (22%) en TV (19%). Eerdere en inmiddels opgeloste storingen bij KPN vonden de afgelopen dagen plaats op 30 oktober. En twee opgeloste storingen op 29 oktober.

T-mobile
Gebruikers van T-Mobile ondervinden de meeste problemen met Vaste TV (43%), vast Internet (34%) en Mobiel internet (22%). T-Mobile had op 31 oktober een storing die ze gelukkig hebben kunnen oplossen, en hadden op 29 oktober twee storingen die inmiddels zijn opgelost.

Telfort
Gebruikers van Telfort ondervinden de meeste problemen met Internet (50%), Interactieve TV (28%) en het Glasvezel internet (21%). Bij Telfort zien we een beeld dat we bij bovenstaande niet zagen. Namelijk geen storingen in de laatste dagen. De laatste opgeloste storingen bij Telfort waren op 27 september, 21 september en op 13 september.

Hollandsnieuwe
Deze provider is vrij nieuw, en gebruikers geven aan dat ze de meeste problemen ondervinden bij Mobiel internet (44%), geen mobiel bereik hebben (30%) en bij Mobiel bellen (25%). Eerdere storingen bij Hollandsnieuwe werden opgelost op 30 oktober (twee storingen) en op 29 oktober.

Online.nl
Provider Online.nl geeft volgens gebruikers de meeste problemen en storingen bij Internet (50%), E-mail (31%) en TV (18%). Eerdere opgeloste storingen bij Online.nl vonden de laatste dagen plaats op 29 oktober (twee opgeloste storingen) en op 28 oktober.

XS4ALL
Een grote speler in het veld van providers is natuurlijk XS4ALL. Gebruikers geven aan dat de meeste storingen bij XS4ALL voorkomen bij ADSL internet (45%), Glasvezel internet (31%), en TV (22%). Opgeloste storingen bij XS4ALL vonden de laatste dagen plaats op 28 oktober (twee storingen) en op 26 september.

Tele2
Nog een grote speler in het veld van providers is Tele2. Gebruikers van Tele2 geven aan dat de meeste storingen voorkomen bij Internet (71%), Telefoon (14%) of geen netwerk of bereik (14%). De laatste opgeloste storingen bij Tele2 vonden plaats op 5 oktober, 3 oktober en 13 september.

Fiber
Een niet zo bekende privider is Fiber. Gebruikers van Fiber geven aan dat zij de meeste problemen ondervinden bij Internet (60%), algehele storingen (20%) en bij Telefoon (20%). Eerdere opgeloste storingen bij Fiber geven een heel verrassend beeld: 12 juli (twee storingen) en 19 april.

Hier onder een poging tot een overzichtelijk lijstje:

Een kleine conclusie uit de gegevens in bovenstaande tabel is dat de meeste providers toch eens naar hun internet moeten gaan kijken, want daar hebben de meeste klanten veel problemen mee. Tele2 spant hier de kroon, maar ook de anderen scoren veel te hoog. Hier is T-Mobile misschien een positieve uitzondering. Internet van T-Mobile komt er echter wel heel slecht uit.

Algehele conclusie
Providers zouden heel veel gebruikers een grote dienst bewijzen als ze deze cijfers eens naar beneden zouden proberen te krijgen. We adviseren daarom goed de service en prijzen van internet en tv te vergelijken.

Met dank aan allestoringen.nlDeel dit bericht met je vrienden!