Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel activiteiten in Maand in plaats van Week van de Mantelzorg'
09nov

Veel activiteiten in Maand in plaats van Week van de Mantelzorg

ALBLASSERDAM - In Alblasserdam staat de maand november in het teken van de mantelzorg. Een maand waarin gemeente, organisaties en instellingen hun waardering uitspreken naar mantelzorgers in het dorp.

Maand in plaats van week
De laatste paar jaar werd in Alblasserdam een week van de mantelzorg georganiseerd. Mantelzorgers hebben echter aangegeven dat er wel heel veel activiteiten in een korte tijd plaatsvonden. Daarom is dit jaar gekozen voor een hele maand. Het landelijke thema is ‘Verras de mantelzorger!’ Er staan diverse activiteiten en bijeenkomsten op het programma. Op maandag 5 november werd de aftrap gegeven door wethouder Dorien Zandvliet. Zo’n dertig vrijwilligers  bezorgden een bloemetje en cadeaubonnen bij mantelzorgers.

Tekenen ontspant
Stichting Welzijn Alblasserdam zal op donderdag 8 november een feestelijke mantelzorgbijeenkomst organiseren in Landvast. Lia van den Berg neemt mantelzorgers mee in de kunst van Zentangle tekenen. Dat kleuren heel ontspannend is, is wel bekend. Het is eenvoudig en kan eigenlijk niet mislukken. Maar ook door eenvoudige, zich herhalende lijnen te trekken kan men zelf hele mooie tekeningen maken. Aanvang van de bijeenkomst is om 10:00 uur.

Minder piekeren
Op maandagavond 12 november zal mantelzorgconsulente Heleen Visser een workshop ‘Minder piekeren’ in de Bibliotheek Aanzet geven.  Piekeren doet iedereen weleens, de één meer dan de ander. Mantelzorgers kunnen ook (veel) druk ervaren. Tijdens deze workshop zal met elkaar worden gekeken hoe piekeren doorbroken kan worden. Aanvang is om 19:30 uur.

Creatieve middagen
Dinsdagmiddag 13 november organiseert Stichting Helpende Handen een gezellige bijeenkomst met haaknaalden en draadjes, aangevuld met spelletjes voor de ‘niet-crea-bea’s’. De creatieve middag vindt plaats in het Participand, Lelsstraat 2 en begint om 14:30 uur. Stichting Waardeburgh organiseert ook een creatieve middag en wel op maandag 19 november in de Alblashof, ingang Alblashof 1b. Aanvang om 14.00 uur.
Bijeenkomst voor ouders van kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking

Op woensdag 21 november zal een koffieochtend + activiteit voor ouders van kinderen met een fysieke en/of verstandelijke  beperking worden georganiseerd door Stichting Helpende Handen. De ochtend biedt gezelligheid en de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. De ontmoeting zal plaatsvinden in het Participand, Lelsstraat 2 en begint om 09:30 uur.

Escape room
Zaterdag 24 november staat een uitje voor jonge mantelzorgers op het programma: Escape room en daarna gezellig pannenkoeken eten. Om 11:15 uur verzamelen bij gebouw de Postduif, Randweg 106. Op donderdag 29 november  is er een ontmoetingsochtend voor de Connectgroep in de huiskamer van Stichting Welzijn Alblasserdam, Cortgene 20. Aanvang 09:30 uur.

Film, bingo en buffet als afsluiting
De Maand van de Mantelzorg zal op vrijdag 30 november worden afgesloten met een buffet in Landvast met daaraan voorafgaand de keuze uit de film Rafaël of Bingo. Het is mogelijk om alleen deel te nemen aan het buffet of aan de film/Bingo. Aanvang film en Bingo om 15:30 uur. Aanvang buffet 17:30 uur.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Welzijn Alblasserdam. Aanmelden voor deze activiteiten/bijeenkomsten is noodzakelijk en kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220. Indien u iemand nodig heeft die de zorg voor uw dierbare even kan overnemen zodat u deel kunt nemen aan een activiteit, kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Alblasserdam.

Zie ook:
November in Alblasserdam is mantelzorg-maand (di, 30 okt 2018)
Maand van de Mantelzorg in ons Damdorp (do, 18 okt 2018)
Wethouder Dorien Zandvliet opent Week van de Mantelzorg (di, 8 nov 2016)
Mantelzorgwaardering 2016 (vr, 14 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!