woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Zestigjarig Huwelijksjubileum van de Familie Verkijk

22 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het is vandaag 60 geleden dat Ben Verkijk (82) zijn Aagje Verkijk-Molenaar in Rotterdam het jawoord gaven, nadat ze elkaar 63 jaar geleden ontmoetten bij de een dansschool te Rotterdam.

Na eerst op zolder bij hun ouders te hebben gewoond, verhuisde het paar naar Hoogvliet, waar ze ongeveer 8 jaar hebben gewoond. Nadien verhuisden Ben en Aagje naar Alblasserdam, waar ze eerst op de Pieter de Hoochplaats hebben gewoond en daarna op de Akkerwinde.

Nu wonen zij al acht jaren wederom op de Pieter de Hoochplaats.Het echtpaar heeft een zoon en een dochter en prijzen zich gelukkig met hun vijf kleinkinderen. Hobby’s hebben ze niet, al vindt hij puzzelen leuk en het luisteren naar zogenaamde luisterboeken, want Ben heeft oogproblemen.

Hij heeft in de Rotterdamse haven gewerkt, als laatste bij James Smith, waar hij tot zijn pensioen o.a. werkzaam was als waterklerk. Aagje heeft bij de Haan verhuizingen gewerkt tot aan de vut leeftijd van 59 jaar.

Samen met hun gezin en overige familieleden gaan ze nog naar een hotel in Hulshorst bij  Nunspeet, alwaar zij het weekeinde blijven slapen.

Burgemeester Jaap Paans bracht hen een felicitatiebezoek op 21 november.

Foto's: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!