woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Familie Sterrenburg 50 jaar getrouwd

29 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was op 28 november 50 jaar geleden dat ze elkaaar het ja woord gaven.
En we bedoelen hiermee Peter Sterrenburg (73 jaar) en Mien Sterrenburg-Broere (76 jaar), nadat ze elkaar ontmoet hadden in de bus, onderweg naar een schoolkamp in Kampen.

Het paar heeft eerst aan de Oost Kinderdijk gewoond en verhuisden later naar de  Merwedeweg, waar ze zes jaar gewoond hebben. Ze betrokken toen hun huidige huis in de Schaepmanstraat, waar ze nu alweer 40 jaar wonen.

Peter is geboren in Langerak en Mien is een echte Alblasserdamse. Het echtpaar heeft 3 zonen en 3 dochters gekregen en prijzen zich gelukkig met hun 20 kleinkinderen.

Peter is momenteel gemeenteraadslid voor de  Christenunie. Samen fietsen ze graag en bovendien houdt hij 2 tuinen bij en hij heeft bovendien zijn kippen in Nw. Lekkerland. Dat buitenleven is hem niet vreemd want vroeger is hij begonnen op de boerderij van vader Sterrenburg, maar daarna is hij gaan werken bij een veevoederbedrijf. Na ook nog bij de Graafstroom gewerkt te hebben kreeg hij uiteindelijk een baan als “broodverbeteraar” bij Damco in Vlaardingen. Mien heeft altijd voor de kinderen gezorgd en was daarvoor werkzaam in de verpleging. Nu doet hij nog vrijwilligerswerk, o.a. als chauffeur op de shuttle.

Samen met hun kinderen en kleinkinderen hopen ze a.s. zaterdag deze dag nogmaals te vieren in het Waellant in Nieuw Lekkerland.

Tekst en foto: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!