Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Baggeren in Park Huis te Kinderdijk' Park Huis te Kinderdijk (Bron: Google Streetview)
07dec

Baggeren in Park Huis te Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Op dinsdag 11 december starten voorbereidende werkzaamheden voor het baggeren van de watergangen in park Huis te Kinderdijk. Het baggeren neemt circa zes weken in beslag. Door te baggeren blijft de kwaliteit van het water op orde en wordt er voor een goede afvoer van het regenwater gezorgd.

Opslag van bagger in Park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel
De bagger wordt opgeslagen in zogenoemde geotextielen, cilinders van waterdoorlatend doek. Deze blijven ongeveer een half jaar liggen zodat het water eruit kan en het restant verspreid kan worden over de grond in Park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel. In het park komen op één locatie twee geotextielen te liggen. In het Lammetjeswiel komt er één direct op het perceel naast het scoutinggebouw aan de De Savornin Lohmanweg. Een tweede exemplaar komt te liggen op de geotextielen die eerder dit jaar in het Lammetjeswiel zijn neergelegd.

Duikers en stuwen
Ook worden de duikers in dit gebied gereinigd en worden de stuwen in het park Huis te Kinderdijk weggehaald omdat ze geen functie meer vervullen. Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met Willem Jan Leenhouts van de afdeling Buitenruimte van de Gemeente Alblasserdam via telefoonnummer 14 078.Deel dit bericht met je vrienden!