zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Open huis Alblashof trekt veel geinteresseerde bezoekers

10 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Na bijna een jaar verbouwen en renoveren verhuizen de bewoners rond deze tijd weer naar een modern en nieuw De Alblashof in Alblasserdam. Voordat het zover was, werd zaterdag 8 december van 10.00 tot 14.00 uur een open huis gehouden. Geïnteresseerden konden deze dag het resultaat van de vernieuwbouw bekijken.

Eigentijdse, prettige en huiselijke omgeving
‘In het vernieuwde verpleeghuis De Alblashof krijgen bewoners veel eigen leefruimte en privacy’, zei Bianca van Bommel, teamleider bij Rivas. ‘Zij kunnen er op vertrouwen dat hen alle noodzakelijke zorg wordt geboden en zelfs meer.’ Er wonen straks 48 bewoners. ‘Zij gaan hier wonen in een eigentijdse, prettige en huiselijke omgeving. In een woongroep vormen acht bewoners met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden. Iedere bewoner heeft een ruime eigen kamer. In de gezamenlijke woonkamer met keuken wordt samen gegeten en vinden de dagelijkse activiteiten plaats.’

Zo thuis als mogelijk
‘Onze medewerkers en bewoners kijken erg uit naar de vernieuwde locatie van De Alblashof, vervolgt Bianca. ‘De zorg is gericht op wat bewoners nodig hebben en op ondersteuning in het dagelijks leven. Dit doen we samen met familie of naasten. Onze medewerkers creëren een huiselijke sfeer, zodat bewoners zich zo thuis als mogelijk voelen.’

Open huis
Geïnteresseerden kunnen zaterdag 8 december met eigen ogen het resultaat bekijken. Vanaf 10.00 uur staan de deuren van de vernieuwde Alblashof aan Alblashof 1A in Alblasserdam open. Op iedere woongroep zijn medewerkers aanwezig die bezoekers meer kunnen vertellen over de zorg in deze Rivas-locatie.

Foto's: Joop Aret.

Lees meer over:

rivas Open Dag opening alblashof
Deel dit bericht met je vrienden!