zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Kinderdijk beter bereikbaar met openbaar vervoer

20 december 2018

ALBLASSERDAM - Kinderdijk is nu beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Vervoerder Qbuzz verzorgt sinds begin deze maand het busvervoer in de Drechtsteden en Molenlanden.

Nieuw is SnelBuzz 316. Die rijdt vanaf het Centraal Station in Dordrecht (via Papendrecht en Alblasserdam) naar Kinderdijk en andersom. In de daluren (globaal tussen 9:00 en 17:30 uur) stopt lijn 316 tweemaal per uur in Kinderdijk.

Lijn 489 (Rotterdam Kralingse Zoom – Nieuw-Lekkerland) rijdt op werkdagen twee keer per uur tussen Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland en in de spits richting Rotterdam zes keer per uur. Ook naar Alblasserdam wordt in de avondspits tussen de vier- en zesmaal per uur gereden. Op zaterdag stopt lijn 489 vier keer per uur in Kinderdijk.

Lijn 190 (Rotterdam Zuidplein – Streefkerk) rijdt alleen tijdens spitsuren door Kinderdijk.  Alle bussen stoppen bij de halte Molenkade, pal voor de entree van het Werelderfgoed.

De gemeenten Alblasserdam en Molenlanden en de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) willen een betere bereikbaarheid van het Werelderfgoed. Qbuzz helpt met de nieuwe dienstregeling meer toeristen met het openbaar vervoer naar de molens te laten komen. Zo vermindert de verkeersdruk in het dorp Kinderdijk.

Raadpleeg de website van Qbuzz voor de complete dienstregeling in de regio.

Lees meer over:

qbuzz kinderdijk molens
Deel dit bericht met je vrienden!