Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Alblasserdam werkt aan de toekomst'
24dec 2018

Alblasserdam werkt aan de toekomst

ALBLASSERDAM - Kinderdijk is wellicht dé grootste trekpleister van het mooie Alblasserdam, maar deze gemeente in Zuid-holland heeft zó veel meer te bieden.

Investeren in Alblasserdam aantrekkelijker dan ooit
De gemeente Alblasserdam zelf investeert zelf ook fors om de gemeente nóg aantrekkelijk te maken, voor toeristen maar ook voor de bewoners zelf.
Toerisme is immers een grote reden van de welvaart binnen deze gemeente, en dit unieke aspect mag zeker geen ondergeschoven kindje worden.

De unieke mix van toerisme en een welvarende gemeente zorgt ervoor dat veel investeringskansen onbenut blijven, simpelweg door het feit dat er zo veel kansen en niet genoeg investeerders zijn. Een gespecialiseerd en zeer ervaren bedrijf dat de vele kansen benut is bijvoorbeeld Vestle.

Een compleet pakket aan maatregelen en investeringskansen is samengesteld om het toerisme nog verder te ontwikkelen, waaronder een verbeterde infrastructuur en de verbetering van lokale horecagelegenheden. Niet alleen het werelderfgoed zal hiervan profiteren, maar ook de lokale middenstand en de investeerders die de juiste kansen benutten.

Vele bedrijven investeren fors in de ontwikkeling van onder andere Kinderdijk
Alblasserdam zelf investeert meer dan €400.000,- in de ontwikkeling van het molengebied Kinderdijk en omstreken. Het dorp draagt hiermee bij aan het behoud van het Werelderfgoed voor de huidige en toekomstige generaties.

Plannen voor dit molengebied zijn kort geleden anoniem goedgekeurd door de gemeenteraad, en hierdoor is het duidelijk dat dit een gemeente die klaar is voor de rooskleurige toekomst die het tegemoet gaat.

In totaal wordt er door verschillende partijen ruim 6,7 miljoen euro geïnvesteerd.
Het grootste deel van deze investeringen wordt gedaan door de provincie Zuid-Holland, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en het bedrijfsleven. Met dit geld wordt onder andere de bezoekersstromen in goede banen geleid, de algemene leefbaarheid gewaarborgd, en natuurlijk plukt het bedrijfsleven hier ook de vruchten van.

Kinderdijk en vooral het Alblasserdam heeft genoeg te bieden aan verschillende partijen die graag een graantje meepikken van het alsmaar groeiende aantal bezoekers.

Meerdere interessante opties in en rondom Alblasserdam
Het milieu is ook een groot punt van aandacht in deze gemeente, en om mede het erfgoed te beschermen is het belangrijk dat iedereen een handje mee gaat helpen. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen op het dak van je woning, maar omdat niet iedereen deze mogelijkheid heeft biedt de gemeente een toch wel speciale oplossing die je niet zo snel verwacht.

Het nieuwe dorpshuis van Oud-Alblas stelt namelijk het gehele dak ter beschikking om zonnepanelen te plaatsen van mensen die zelf geen plek hebben hiervoor, maar toch de geld willen verdienen met deze milieuvriendelijke investering. Ook in andere aangrenzende gemeenten van Alblasserdam zijn mensen welkom om mee te doen met deze actie. Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Alblasserdam.
 
Ook blijkt uit de onlangs gepubliceerde Perspectiefnota voor 2019 dat er met vreugde wordt uitgekeken door meerdere partijen naar het nieuwe stappenplan genaamd ‘’Samen maken we Alblasserdam”.
In dit stappenplan voor de nieuwe bestuursperiode blijkt dat er veel mooie dingen in de pijpleiding zitten waaronder vele mooie kansen voor investeerders. Kansen genoeg in deze pittoreske gemeente en het prachtige Kinderdijk.Deel dit bericht met je vrienden!