Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'In de kerk meezingen met Queen en Nick & Simon'
28dec 2018

In de kerk meezingen met Queen en Nick & Simon

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT- Luidkeels Nick en Simon meezingen in de kerk, echt vaak komt het niet voor, maar zondag 30 januari wel. Deze dag vindt er om 16:00 uur een Top 2000-kerkdienst plaats in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75.

Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2 . De dienst is georganiseerd door de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam en de Morgensterkerk en Bethlehemkerk in Papendrecht.

Tijdens deze speciale dienst horen de bezoekers liedjes uit de Top2000. "En ze mogen ook meezingen natuurlijk", vertelt predikant Birke Rapp uit Papendrecht. "Naar de lijst wordt veel geluisterd en wij sluiten ons daarbij aan."

Live muziek
De dienst heeft alle elementen van een normale, zondagse kerkdienst, maar dan speelt een band liedjes uit de Top2000. "Ze spelen Engelse en Nederlandse liedjes uit de lijst. Kijk omhoog van Nick en Simon komt voorbij, Ik kan het niet alleen van De Dijk en we eindigen met We are the Champions van Queen."

De hippe muziek in de kerk trekt volgens predikanten Birke Rapp en Hans van Walsum uit Alblasserdam ander publiek dan normaal. "Niet iedereen heeft iets met deze muziek, maar een heleboel ook wel." Het publiek is over het algemeen iets jonger tijdens deze viering.

Nummers rond ‘Paradise’
We hebben dit jaar allerlei nummers uit de Top 2000 opgezocht rond het thema ‘Paradise’: uit de onderste én bovenste regionen van de lijst, oudere nummers, nieuwere, nederlandstalig en engelstalig, rock, ballads enzovoort. Van alles wat!

Praktische gegevens
Voorgangers zijn ds. Birke Rapp uit Papendrecht en ds. Hans van Walsum uit Alblasserdam. De muziek wordt verzorgd door een live band, samengesteld uit muzikanten, zangers en zangeressen uit Papendrecht en Alblasserdam.

De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis.
Wel zal er gecollecteerd worden voor ‘Kinderen in de knel’, een project van Kerk in Actie.Deel dit bericht met je vrienden!