Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Chauffeurs Qbuzz luiden de noodklok'
07jan

Chauffeurs Qbuzz luiden de noodklok

DRECHTSTEDEN - Ruim 75 buschauffeurs in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard roepen de directie van Qbuzz op om snel een einde te maken aan de problemen bij de busvervoerder. Ze doen dit met een petitie.

In de petitie, die nog niet verstuurd is, zeggen de chauffeurs dat veel collega's, het "niet meer trekken" om dagelijks te moeten rijden met "zwaar verouderd materiaal". Bijna dagelijks vallen bussen en daarmee ritten weg, schrijven zij.

Verder beklagen ze zich over het ontbreken van noodknoppen, camera's en slecht of niet werkende  apparatuur. Ook zeggen de chauffeurs hun werk zonder fatsoenlijke winterjas te moeten doen, terwijl in veel bussen de verwarming hapert.

Het klaagschrift eindigt met het ontbreken van goede toiletvoorzieningen op eindpunten, waar vaak evenmin een kop koffie of iets dergelijks te krijgen is. De chauffeurs voelen zich "niet serieus genomen, ondergewaardeerd en genegeerd". Ze eisen van de directie snel maatregelen.

Qbuzz optimistisch
Qbuzz maakte dit weekend bekend, dat in de kerstvakantie veel problemen zijn opgelost en dat er vanaf maandag extra bussen en chauffeurs worden ingezet om de aanloopproblemen te verhelpen.
Een woordvoerder van de busvervoerder zegt maandag dat er weinig problemen waren. "Het is vanmorgen in de ochtendspits goed gegaan", zegt Susan Zethof. "Vrijwel alles reed op tijd." Wel waren er nog problemen in 25 bussen met de in- en uitcheck-apparatuur voor de OV-chipcard.

Volgens Zethof hebben inmiddels alle bussen een noodknop en zijn ook de toiletvoorzieningen nu op orde. "En eind januari komen de nieuwe winterjassen." 

Eerder liet Qbuzz ook al weten dat de nieuwe bussen - waarmee veel problemen verholpen zullen zijn - nog even op zich laten wachten. In maart worden alle stadsbussen in Dordrecht als eerste vervangen door nieuwe, elektrische bussen.

Bron: RTV Rijnmond.

Zie ook:
Qbuzz neemt maatregelen om openbaar vervoer te verbeteren (za, 5 jan 2019)
Nieuwe dienstregeling van vervoerder Qbuzz geeft problemen (ma, 10 dec 2018)
Open brief over de bus richting de Essenhof aan Qbuzz (do, 6 dec 2018)
Multimodale reisplanner Qbuzz en app TURNN zijn ook live in de Drechtsteden (wo, 5 dec 2018)
Regio Drechtsteden stapt 9 december over op Qbuzz (vr, 23 nov 2018)
Qbuzz maakt nieuwe dienstregeling nu al bekend (wo, 1 aug 2018)
Openbaarvervoerconcessie Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden definitief naar Qbuzz (do, 22 feb 2018)
OV-concessie Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden naar Qbuzz (wo, 10 jan 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!