Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koren zingen één miljoen bij elkaar voor kankerbestrijding'
14jan

Koren zingen één miljoen bij elkaar voor kankerbestrijding

ALBLASSERDAM - Tijdens het benefiet korenconcert Support Casper op 12 januari in De Doelen te Rotterdam is de jaaropbrengst bekend gemaakt die de koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope in 2018  voor dit doel bij elkaar hebben gezongen. Een cheque van € 171.500 werd daarbij overhandigd. Met deze jaaropbrengst werd tevens de indrukwekkende mijlpaal van 1 miljoen bereikt die de koren in de afgelopen 8 jaar bij elkaar hebben gezongen voor de kankerbestrijding.

De cheque van € 171.500 werd zaterdag overhandigd aan een zeer verheugde Sjoerd Zwanenburg, directeur van de stichting Overleven met alvleesklierkanker. Deze stichting is opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker. Bij deze gelegenheid ontving dirigent Peter Overduin de gouden Support Casper Pin als blijk van grote waardering voor al zijn inspanningen en bezielend enthousiasme.

Onder leiding van oprichter en dirigent Peter Overduin zijn in de afgelopen jaren tientallen concerten voor de kankerbestrijding  gegeven in binnen- en buitenland. Jaarlijks wordt een project gekozen waar de koren hun energie op richten. Zo is er onder meer gezongen voor onderzoek en betere behandeling van baarmoederhalskanker en hersentumoren. Ook zijn er diverse bestaande acties ondersteund van bijvoorbeeld KiKa, Pink Ribbon en Lymph&Co. In 2018 stond de actie Support Casper centraal, een initiatief van Prof. dr. Casper van Eijck uit het Erasmus MC om alvleesklierkanker te behandelen middels een innovatieve viro-immuno therapie. Door deze behandelmethode worden eigen gezonde cellen geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen.

Inspire2Live Choir is in 2011 opgericht en telt inmiddels 200 leden. Het zusterkoor in Barneveld, opgericht in 2014, heeft ruim 140 leden. Beide gemengde koren staan onder leiding van Peter Overduin. Vaste solisten zijn Annelies Schep en Nynke de Jong. Behalve het zingen is ook een enthousiast fietsteam en createam actief. Veel koorleden hebben zelf of in hun directe omgeving te maken met deze ziekte, niet in de laatste plaats Peter Overduin, die in 2017 zijn vrouw Karin aan kanker verloor. De koorleden hebben daardoor onderling een sterke verbondenheid. Er wordt gezongen met een lach en een traan.

Komende maanden staan diverse mooie concerten op de agenda. Zo wordt op 2 februari a.s. door beide koren medewerking verleend aan de 1e Symphonie van Dilovardus in het Concertgebouw te Amsterdam.  De overige concerten staan op de websites van de koren: www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl

Foto’s: Tim Adriaanse

Bovenste foto: De cheque met 1 miljoen werd zaterdag getoond door (v.l.n.r) Bert van Es, Diana Pul, Peter Overduin, Mariska Kok en Martin Meerkerk.

Middelste foto: Sjoerd Zwanenburg speldt de gouden Support Casper pin op bij Peter Overduin.

Onderste foto: Peter Overduin toont samen met Sjoerd Zwanenburg (l.) de opbrengst van 2018 voor Support Casper.

Zie ook:
Eerste Lustrumconcert Inspire2LiveChoir (di, 5 apr 2016)
Groot aantal koorleden Inspire2Live krijgen uitgebreide uitleg over werking Bianca's Scanner (za, 11 apr 2015)
Projectkoor tegen kanker "Inspire2liveChoir" op Rijnmond TV. (vr, 3 okt 2014)
Peter Overduin reageert op commotie rondom de naam Inspire2Live (di, 3 sep 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!