Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zesde Techniekroute in Alblasserdam voor groep 8 leerlingen' De Twijn op Techniekroute
20feb

Zesde Techniekroute in Alblasserdam voor groep 8 leerlingen

ALBLASSERDAM - Voor de zesde keer op rij kunnen leerlingen van de groepen 8 van alle Alblasserdamse basisscholen zich één ochtend onderdompelen in de wereld van de techniek. In het kader van de Techniekroute neemt iedere leerling op woensdag 20 februari een kijkje in de keuken bij twee technische bedrijven.

Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep. Het aantal banen in de technische sector groeit en Alblasserdamse bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures vervuld te krijgen.

Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven die ze bezoeken. Ze krijgen een rondleiding, kijken naar bedrijfsfilms, maar gaan ook zelf aan de slag. Uiteraard gebeurt dit onder toezicht van de begeleiders van het bedrijf en de scholen.

Deelnemende bedrijven
Bedrijven die aan de zesde editie van de Techniekroute meedoen zijn: Valk Welding waar de leerlingen van de Twijn vanochtend op bezoek waren (zie foto's), Lagersmit, ETB De Noord, Scania, Maat, FN Steel, Royal IHC, Ritmeerster, Hak, PMR Hydraulics, Netics, Discom, Egro Service, Preidel, Alklima.

Foto's: Joop Aret.

Zie ook:
Vijfde editie Techniekroute: Scholieren duiken in de wereld van techniek (do, 22 feb 2018)
Start Techniekweek Drechtsteden 2016 met Game On (di, 24 mei 2016)
Techniekles in de kleutergroepen van de Loopplank (vr, 17 mei 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!