Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente: 'Denk met ons mee over de energievoorziening van de toekomst''
27feb

Gemeente: 'Denk met ons mee over de energievoorziening van de toekomst'

ALBLASSERDAM - De Gemeente Alblasserdam denkt ook na over de energievoorzieningen van de toekomst. 'Hoe gaan we Alblasserdam in de toekomst voorzien van elektriciteit en warmte? de Gemeente zoekt inwoners met verstand van zaken die over deze vraag met ons willen meedenken.'

Kennis gewenst
- Heeft u geen spiekbrief nodig om de voor- en nadelen van een warmtepomp op te noemen?
- Weet u het verschil tussen elektrolyse en fotokatalytische waterstofproductie?
- Raken uw oren gespitst als het gaat over kabels, leidingen en transformatoren?

Dan is de Gemeente Alblasserdam op zoek naar u.

Uitdaging
De Nederlandse overheid heeft bepaald dat de energievoorziening in het jaar 2050 helemaal duurzaam moet zijn. Dat betekent onder meer dat we stoppen met het gebruik van aardgas om onze gebouwen te verwarmen. De zeven gemeenten in de Drechtsteden hebben samen een plan van aanpak gemaakt. de Gemeente staat nu voor de uitdaging om dit plan te vertalen in acties en maatregelen voor Alblasserdam.

Doet u mee?
De vraag van de Gemeente Alblasserdam is als volgt: 'Weet u meer dan gemiddeld over energievoorziening en wilt u een bijdrage leveren aan de oplossingen voor ons dorp? Neem dan contact op met Margit Heine, ambtenaar duurzaamheid. Zij informeert u over de manier waarop wij het meepraten en meedenken organiseren. Meer over de aanpak van de Drechtsteden leest u op www.drechtsteden.nl/energieakkoord.'Deel dit bericht met je vrienden!