Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD Alblasserdam zoekt vrouwen'
05mrt

VVD Alblasserdam zoekt vrouwen

ALBLASSERDAM - VVD Alblasserdam zoekt vrouwen. (En natuurlijk ook mannen, maar voor hen volgt op een later moment een uitnodiging via de media. Houd de VVD dus in de gaten).

Herman Verweij, fractievoorzitter VVD Alblasserdam: ‘De VVD-fractie in Alblasserdam bestaat deze periode uit 3 gemeenteraadsleden en 1 burgerraadslid. We zijn op zoek naar zogenaamde steunfractieleden: Liberalen met wie we kunnen sparren in de voorbereiding van raadsbijeenkomsten en die we eventueel ook kunnen opleiden om een volgende raadsperiode mee te doen. Onze fractie bestaat nu uit 4 mannen met verschillende achtergronden en afkomstig uit verschillende culturen; vrouwen zouden de diversiteit completer maken.’

Catharina Leeuwis, voormalig vrouwelijk raadslid en wethouder: ‘Van 2002 tot 2014 heb ik via de VVD mee mogen draaien in de Alblasserdamse politiek. Tot 2006 was dit via de steunfractie. Zo kon ik me verdiepen in wat er allemaal speelde in het dorp en in de voorstellen waarover besloten moest worden. Ook woonde ik een aantal raadsbijeenkomsten bij. Het was een mooie periode om niet alleen met de toenmalige VVD-raadsleden van gedachten te wisselen, maar ook om mijn ideeën te toetsen aan de realiteit die vaak complexer is dan je op het eerste gezicht zou denken. In die jaren heb ik echt een inkijkje gekregen in hoe je tot politieke standpunten en besluiten komt, álle verschillende belangen en soms wettelijke verplichtingen afwegend én in gesprek met betrokken inwoners, bedrijven en organisaties. In 2006 heb ik de kans gekregen om raadslid te worden en later ook lijsttrekker, fractievoorzitter en wethouder. Sinds 2018 ben ik bestuurslid en hoop ik bij te dragen aan een goede mix van mannen én vrouwen op de kieslijst voor 2022.

Denk je dat jij ook wel iets bij te dragen hebt? Ben je geïnteresseerd in wat er speelt in jouw dorp? Wil je kennismaken met de lokale politiek? Vind je het leuk om je te verdiepen in alle aspecten rondom een thema? Houd je van een goed debat? Zoek je graag naar oplossingen? Én heb je een liberaal hart? Dan zoekt de VVD jou.

Ze nodigen je graag uit bij hun fractievergaderingen. Hiervoor moet je wel lid zijn van de VVD; dat is nu eenmaal een voorschrift vanuit de statuten. Mocht je nog geen lid zijn en eerst willen ontdekken of dit bij je past, dan bieden we je de mogelijkheid om eerst een aantal keren mee te doen. Spreekt het je aan dan zijn wij voor de vroege aanmelders bereid het proeflidmaatschap van 1 jaar t.w.v. €25,- te betalen.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Herman Verweij via hfverweij@planet.nl

Nieuwsgierig geworden of meepraten ? Volg de VVD op Facebook (www.facebook.com/vvdalblasserdam) en op internet (www.alblasserdam.vvd.nl).Deel dit bericht met je vrienden!