Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Workshops helpen werkzoekende 50-plussers bij het vinden van een passende baan'
06mrt

Workshops helpen werkzoekende 50-plussers bij het vinden van een passende baan

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Volop vacatures, maar een hele groep mensen komt toch niet aan het werk. Vooral voor de wat oudere werkzoekenden is het vinden van een passende baan een zware opgave. Veel kennis en ervaring blijft zo onbenut. Dat is spijtig voor de werkgevers en de economie. Maar 'Werk + Ervaring' een Podium voor werkzoekenden in de Drechtsteden, vindt het vooral heel triest voor de mensen die talloze keren tevergeefs solliciteren.

Daarom organiseren zij een serie van 4 workshops die helpen:

Werken aan werk door Zelfregie
Deze workshops zijn anders door een combinatie van 2 elementen:
De situatie van de werkzoekende is het uitgangspunt

Niet de arbeidsmarkt maar de individuele situatie van de werkzoekende wordt als uitgangspunt en leidraad genomen. De focus ligt niet alleen op werk maar op de complete situatie van de betreffende 50-plusser: zijn/haar passie, (mentale) gezondheid, privésituatie, financiële situatie, competenties en vaardigheden, loopbaan, vrijwilligerswerk, belemmeringen en mogelijkheden voor de arbeidsmarkt. Versterking van vitaliteit en empowerment zijn belangrijk. Hierdoor verbetert het perspectief op werk.

De werkzoekende voert zelf de regie
Dit is een andere benadering dan van het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden en vele  reintegratiebureaus. Zij focussen op de arbeidsmarkt en de wensen van de werkgevers, en zetten hun autoriteit en instrumenten in om de 50-plussers zo snel mogelijk te laten uitstromen. De resultaten hiervan zijn vooral bij oudere werkzoekenden vaak zeer teleurstellend. In deze workshops ligt de regie volledig in handen van de 50-plusser. Dat levert mooie en soms verrassende successen op.

Kennismaken en uitproberen?
Bezoek één van de oriëntatiebijeenkomsten:
- Alblasserdam donderdag 14 maart 14:00 uur Ieplaan 9 (Havenkerk)
- Dordrecht woensdag 20 maart 14:00 uur Wijnstraat 237
Aanmelden info@werkpluservaring.nl Kosten: geenDeel dit bericht met je vrienden!