woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Familie Noordzij vijftig jaar getrouwd

8 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was op 7 maart 50 jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven..... En dan hebben we het over Piet Noordzij (72) en Marrie Noordzij-van Driel (72). Ze hadden al vriendschap op de lagere school (in de vierde klas) maar kregen pas op 11 september 1963 echte “verkering”. Dat gebeurde, het kan bijna niet anders, op de “meidenmarkt” te Alblasserdam.

Het echtpaar heeft een zoon, een dochter, en drie kleinkinderen.

Piet is steeds bakker geweest, maar heeft ook 27 jaar als lasser gewerkt bij van der Giessen de Noord. Marrie  heeft na haar huwelijksdag niet meer in loondienst gewerkt....zij nam de zorg voor de kinderen op zich. Piet is zo’n 28 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer en nu brengt hij enkele uren per week door als klusjesman bij de Rivas in de Alblashof.

Marrie heeft als hobby het “sporten” en dat doet ze twee maal in de week in Dok 11. Marrie en Piet hopen binnenkort hun huwelijksdag te vieren in de “portiers-loge”met een high tea.

Burgemeester Jaap Paans bracht het echtpaar een felicitatie bezoek op 7 maart en overhandigde een prachtig boeket bloemen.

Fot: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!