woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester Jaap Paans: 'Uitstel verdwijnen luchtalarm goede stap in de richting'

26 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM -  Jaap Paans, burgemeester van Alblasserdam, is blij dat het luchtalarm in januari 2020 nog niet verdwijnt. De sirenes zijn een jaar langer te horen, besloot minister Ferd Grapperhaus maandag. "Een eerste stap in de goede richting", meent burgemeester Paans. "Nu doorpakken voor behoud van het luchtalarm als één van de crisiscommunicatiemiddelen."

Paans maakte zich al langer zorgen over het verdwijnen van de sirenes die elke eerste maandag van de maand te horen zijn. In februari gingen de sirenes in zijn gemeente niet af toen er een irriterende stof ontsnapte uit een lekkende tankauto.

Er werd alleen een NL-Alertbericht verspreid. Maar nog niet iedereen kan die berichten ontvangen op zijn telefoon, stelde burgemeester Paans toen. Het is te vroeg om het oude luchtalarm af te schaffen, vond hij.

Grapperhaus vindt nu ook dat 2020 te vroeg is. Uitstel is volgens hem nodig omdat NL-Alert in de grensstreek nog niet voldoende werkt. Verder wil een aantal veiligheidsregio's de sirenes behouden, bijvoorbeeld in de buurt van chemische industrie.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

burgemeester alarm
Deel dit bericht met je vrienden!