Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kennismaken met breed scala aan sporten tijdens Koningsspelen' BMX (fietscross)
03apr

Kennismaken met breed scala aan sporten tijdens Koningsspelen

ALBLASSERDAM - Van badminton tot reddingszwemmen en van atletiek tot hockey. Leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Alblasserdamse basisscholen gaan tijdens de Koningsspelen op vrijdag 12 april kennismaken met heel veel verschillende sporten. Kindcentrum de Schalm, brede school Het Palet, Het kompas, IKC De Twijn en openbare basisschool 't Nokkenwiel doen mee.

Sportcentrum Blokweer
De groepen 6 zetten koers naar Sportcentrum Blokweer. In het zwembad gaan de leerlingen onder andere duiken en waterpoloën. In de sporthal geven Smash'66 en CKC Kinderdijk clinics volleybal en korfbal. Ook buiten het sportcentrum zijn clinics in onder meer BMX (fietscross), bootcamp, breakdance en oosterse sporten zoals Qigong en Tai Chi.

Sportpark Souburgh
De groepen 7 gaan naar sportpark Souburgh. Daar verzorgen VV Alblasserdam, HC Souburgh, atletiekvereniging A.A.A. en Tennisvereniging Alblasserdam clinics voetbal, hockey, atletiek en tennis. Op het veld van VV Alblasserdam zijn bovendien clinics rugby, Archery Attack en bubbelvoetbal. Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal. Tijdens bubbelvoetbal spelen de deelnemers een partijtje voetbal met een grote plastic bol om zich heen.

Organisatie
Op beide locaties starten de clinics rond 8.30 uur en eindigen om 14.00 uur. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC team), vakleerkracht bewegingsonderwijs Branko Trousset en directrice van Kindcentrum de Schalm Tanja Laging.

Zie ook:
Oranjecomite Alblasserdam zorgt voor een heel gezellige Koningsdag (ma, 30 apr 2018)
Drentse Buurt maakt er weer veel werk van op Koningsdag (vr, 27 apr 2018)
Koningsdag vier je in Alblasserdam (vr, 28 apr 2017)
Avondprogramma Koningsdag in Alblasserdam verplaatst naar Landvast (di, 26 apr 2016)
Opening koningsdags activiteiten door Loco-Burgemeester Zandvliet (di, 28 apr 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!