Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pendelbussen rijden toeristen naar Kinderdijk'
05apr

Pendelbussen rijden toeristen naar Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Op donderdag 4 april reed de eerste pendelbus van de parkeerplaats in het Alblasserdamse havengebied naar Kinderdijk. De wethouders Arjan Kraijo (Alblasserdam) en Arco Bikker (Molenlanden), Johan Mellegers (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) en Ruud van der Marel (Snelle Vliet) namen de shuttledienst officieel in gebruik.

De pendelbus brengt toeristen van parkeerterreinen in de buurt naar de entree van het molengebied. Het rijden van de pendelbussen is één van de korte termijn maatregelen tegen de parkeerdruk in Kinderdijk. Daarnaast is, in afwachting van de realisatie van het transferium, het aantal parkeerplaatsen in het havengebied Alblasserdam uitgebreid. Wanneer deze parkeerplaats op doordeweekse dagen vol is, worden auto’s naar de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland geleid. In het weekend en op feestdagen is het parkeerterrein bij IHC beschikbaar.

Shuttledienst
Tijdens piekdagen rijdt minimaal vier keer per uur een shuttledienst met busjes vanaf de parkeerterreinen in het Havengebied en de Vletstraat. Bezoekers worden daarmee kosteloos naar de ingang van het molengebied gebracht.

Borden en bewegwijzering
Ook moeten borden en bewegwijzering helpen het verkeer naar het molengebied beter te spreiden. Routes naar het molengebied worden daarmee duidelijker voor bezoekers, net als informatie over beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Zowel vooraf online, als via borden op autoroutes vanaf de A15 en bewegwijzering voor auto’s, wandelaars en fietsers binnen het gebied.

Groepsfoto boven: van links naar rechts Arco Bikker (Molenlanden), Arjan Kraijo (Alblasserdam), buschauffeur, Joyce Henkens (eerste reiziger), Johan Mellegers (SWEK) en Ruud van der Marel (Snelle Vliet), nemen de shuttledienst officieel in gebruik.

Foto eerste reiziger hierboven: Joyce Henkens uit Duitsland is de eerste toerist die gebruik maakt van de shuttledienst.Deel dit bericht met je vrienden!