Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandweer de wijken in'
16apr

Brandweer de wijken in

ALBLASSERDAM - Maandagavond 15 april is de brandweer samen met de politie, de gemeente en de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in Alblasserdam de wijken in gegaan met als doel de bereikbaarheid van de hulpdiensten te verbeteren.

Zij controleerden of voertuigen op de juiste manier geparkeerd stonden in de daartoe bestemde
parkeervakken. De hulpdiensten moeten immers altijd vrij toegang hebben in de straten van
Alblasserdam. Fout geparkeerde auto's kregen deze avond een gele kaart, totaal 28, onder de
ruitenwisser als waarschuwing en in sommige situaties gingen de hulpdiensten het gesprek aan met de eigenaren van de verkeerd geparkeerde voertuigen. Zij begrepen het belang van goed bereikbare straten. Daarnaast spraken de hulpdiensten met wijkbewoners, zij gaven aan dat zij het een goede actie vonden.

Burgemeester Paans: "Ik vind het belangrijk dat de hulpdiensten een vrije doorgang in de straten van Alblasserdam hebben en zo snel mogelijk bij een incident kunnen komen, zonder dat zij gehinderd worden door fout geparkeerde voertuigen. Laten we elkaar daar ook op aanspreken. Het op tijd arriveren van de hulpdiensten kan net het verschil maken, soms zelfs tussen het redden van een leven of te laat arriveren en dat willen we natuurlijk niet.Deel dit bericht met je vrienden!