Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dorien Zandvliet en Erwin Zwijnenburg monteren schildje aan gevel van Blomhoeve'
13mei

Dorien Zandvliet en Erwin Zwijnenburg monteren schildje aan gevel van Blomhoeve

ALBLASSERDAM - Wethouder Dorien Zandvliet en Erwin Zwijnenburg, bestuurder van woningcorporatie Woonkracht10, monteerden op maandag 13 mei een schildje aan de gevel van de Blomhoeve, de voormalige boerderij aan de Randweg 116. Het schildje toont aan dat het pand een gemeentelijk monument is geworden. Het college van B&W zet zich in om meer gemeentelijke monumenten aan te wijzen om zo het cultureel erfgoed voor de toekomst veilig te stellen.

Herinnering aan oorlog en agrarisch verleden
De Blomhoeve werd in 1940 gebouwd voor de familie Blom. Eerder had deze familie een boerderij aan de Kerkstraat, maar die werd door een Duits bombardement verwoest, net zoals veel andere bebouwing in het hart van het dorp. Daarom is in Alblasserdam veel herbouwd tijdens de oorlog. De locatie voor de nieuwe boerderij in de polder was opvallend. In die tijd werd in Alblasserdam vrijwel uitsluitend aan de dijken gebouwd. De bouwstijl is Delftse School, een sobere stijl die zich kenmerkt door het gebruik van traditionele vormen en natuurlijke materialen. "De Blomhoeve herinnert aan wat de oorlog in ons dorp teweeg heeft gebracht, maar ook aan ons agrarische verleden. De boerderij is bovendien op een zeer geslaagde manier verbouwd. Dit alles maakt dat het pand een plek op de gemeentelijke monumentenlijst verdient", verklaart wethouder Dorien Zandvliet.

Samenwerking Woonkracht10 en WoonCadans
De Blomhoeve is tegenwoordig eigendom van Woonkracht10. Na een grondige renovatie biedt zorgorganisatie WoonCadans mensen met een beperking in de boerderij woonruimte en dagbesteding aan. ''Woonkracht10 is als vastgoedbedrijf en verhuurder nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Blomhoeve'', reageert bestuurder Erwin Zwijnenburg. ''Het huisvesten van mensen met een beperking behoort tot onze maatschappelijke kerntaak. Woonkracht10 stimuleert dit soort kleinschalige initiatieven van harte. Geweldig dat we dit samen met zorgorganisatie WoonCadans hebben kunnen doen.''

Foto's: Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!