Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stemmen voor het Europees Parlement' Vergaderzaal van het Europees Parlement
14mei

Stemmen voor het Europees Parlement

ALBLASSERDAM - In Nederland gaan wij op donderdag 23 mei naar de stembus voor de verkiezing van het Europees Parlement. Alle stemgerechtigden ontvingen afgelopen week de stempas. De kandidatenlijst volgt uiterlijk vrijdag 17 mei. In Nederland kunnen wij alleen stemmen voor de Nederlandse kandidaten.

Door te stemmen bepaalt u mede welke standpunten het Europees Parlement inneemt over allerlei zaken die ook voor inwoners van ons land en dus ook ons dorp belangrijk zijn. Denk aan klimaat, privacy en voedselveiligheid.

Stemmen in een andere gemeente
Het is mogelijk om te stemmen in een andere gemeente dan uw woonplaats. Zo kunnen mensen met een visuele beperking zelfstandig stemmen in het gemeentekantoor van Sliedrecht. Deze gemeente heeft als enige in de Drechtsteden voorzieningen zoals geleidelijnen, een stemmal en een soundbox. Om in een andere gemeente te stemmen dan uw woonplaats, heeft u wel een kiezerspas nodig.

Kiezerspas aanvragen
Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet dan wel uiterlijk maandag 20 mei bij de gemeente binnen zijn. Bij de balie in de Publiekswinkel kunt u tot woensdag 22 mei 12.00 uur een kiezerspas aanvragen. Meer informatie over stemmen in een andere gemeente en het aanvraagformulier voor een kiezerspas vindt u elders op deze website.

Uitslagen
Inwoners van alle landen in Europa kunnen van donderdag 23 t/m zondag 26 mei stemmen voor het Europees Parlement. Zodra de uitslag bekend is, komt deze op de website www.europese-verkiezingen.eu.Deel dit bericht met je vrienden!