Friday 24 September 2021

Alles over Alblasserdam

Wethouder Peter Verheij opent gerenoveerde speeltuin aan Van Lennepstraat

18 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op woensdag 17 juli om 14.30 uur opende wethouder Peter Verheij de gerenoveerde speeltuin aan de Van Lennepstraat in Alblasserdam. De speeltuin is voorzien van nieuwe toestellen en ondergronden. Met lijnen is een baan uitgezet waarop kinderen bijvoorbeeld kunnen fietsen of skeeleren. Ook is een Pannacourt (klein voetbalveldje) gemaakt.

Aanleiding
De inrichting van de speelplaats was sterk verouderd en een aantal speeltoestellen was aan het einde
van de levensduur. Bovendien waren de bomen op de speelplaats te groot geworden. Hun wortels duwden de verharding omhoog. In het najaar zal de gemeente hier ook nieuwe bomen planten en nieuwe andere beplanting plaatsen.Meedenkgroep
Buurtbewoners, verenigd in een zogeheten meedenkgroep, hebben met de gemeente meegedacht over de renovatie van de speelplaats. Zij organiseerden ook de opening van de speelplaats. Het programma moest voor de buurtbewoners een verrassing blijven, maar bevatte in elk geval een hapje en een drankje en activiteiten voor kinderen.

Locatie: Speeltuin ligt ter hoogte van Van Lennepstraat 22.

Foto's: Joop Aret.


Deel dit bericht met je vrienden!