woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Echtpaar Zonnevijlle 60 jaar getrouwd

27 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was 25 september 60 jaar geleden dat ze elkaar het ja woord gaven in Eindhoven, de 81 jarige Jaap Zonnevijlle en zijn 78 jarige Hennie Zonnevijlle Stover. Eindhoven is ook de plaats waar beiden zijn geboren en getogen, tot dat Jaap ging werken op de toenmalige Kabelfabriek met als gevolg dat hem een huis werd aangeboden.

Dat kregen ze in de Oldenbarneveldt  straat, waar ze 46 jaren woonden. Momenteel wonen ze, alweer 8 jaren, tot grote tevredenheid in de Pieter de Hoochplaats.

Jaap heeft gedurende zijn werkzame leven diverse beroepen gehad en bij verschillende werkgevers gewerkt, totdat hij, op 52 jarige leeftijd, zijn eigen koeriersdienst begon. Op zijn 65ste heeft hij dit bedrijf in handen gegeven van zijn zoon en kan hij zich bezig houden met het varen met modelboten en bardienst draaien bij de plaatselijke tafeltennis vereniging.

Hennie heeft bij een drukkerij gewerkt, maar houdt zich momenteel bezig met het huishouden en met haar hobby: het naaien van kleding.

Het echtpaar heeft een zoon en een dochter en ze  mogen zich de trotse opa en oma noemen van vijf kleinkinderen en ze hebben zelfs een achter kleinkind.

Ze hopen hun huwelijksdag over twee jaar te vieren, want de datum van 25 september was voor de wet. Burgemeester Jaap Paans bracht het echtpaar een felicitatie bezoek op 25 september.

Foto: Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester jubileum huwelijk
Deel dit bericht met je vrienden!