maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Langs de A15 stonden een hele rij tractoren met spandoeken opgesteld

1 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Ook vanuit onze regio gingen er vandaag veel tractoren naar Den Haag. Vanuit zowel de Alblasserwaard als de Hoekse waard waren al vroeg twee colonnes onderweg.

De snelweg van Utrecht naar Rotterdam stroomde dinsdagmorgen behoorlijk vol. Op andere wegen richting Rotterdam begon het in de loop van de vroege ochtend ook aardig druk te worden. Op de A15 van Nijmegen naar de Maastad stond het lang vast. Verderop bij Gorinchem stond het ook stil en ook rond Dordrecht liep het vol.

Langs de A15 tussen Alblasserdam en Papendrecht stonden een hele rij tractoren met spandoeken langs de snelweg opgesteld.

Landelijk gezien stond er op het hoogtepunt vanochtend, meer dan duizend kilometer file, dat was genoeg om het de drukste ochtendspits ooit te noemen. In onze regio ging het om bijna driehonderd kilometer file.

Op veel plekken lag de snelheid op de A20 erg laag. Dat had alles te maken met deze protestactie van de boeren. Zij kwamen met hun tractor vanuit het hele land naar Den Haag, om daar te protesteren.

Op de A20 van Hoek van Holland naar Gouda stond het ook een tijd helemaal vast. Er was daar ook nog een ongeluk gebeurd bij het knooppunt Terbregseplein en de rechterrijstrook is even afgesloten geweest.

Vooral rond Utrecht dreigde er even een verkeerschaos te ontstaan. Volgens organisator Agractie hadden meer dan tweeduizend boeren aangegeven mee te doen met de actie.

Bron verkeersinformatie: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

A15 protest boeren
Deel dit bericht met je vrienden!