zaterdag 15 augustus 2020

Alles over Alblasserdam

Organisaties bundelen krachten rond Wereldarmoededag

9 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Met onder meer een inloopbijeenkomst en een open huis staan Alblasserdamse organisaties stil bij Wereldarmoededag op donderdag 17 oktober. Zij vertellen en laten zien wat ze kunnen betekenen voor mensen met financiële problemen.

Inloopbijeenkomst in ParticiPand
De inloop is op donderdag 17 oktober van 13.00 tot 14.30 uur bij ParticiPand aan de Lelsstraat 2 in de ruimte van Helpende Handen. Bezoekers kunnen een praatje maken met vertegenwoordigers van Quiet, de Voedselbank, de Kledingbank, Stichting Welzijn Alblasserdam, Little free pantry, Vivenz, Helpende Handen, SchuldHulpMaatje, Repaircafé, Financieel Café, het diaconaal platform en de gemeente. Voor alle bezoekers is er koffie, thee en iets lekkers. De eerste 25 bezoekers ontvangen een boodschappenpakket van supermarkt Plus.

Open huis bij Voedselbank en Kledingbank
De Voedselbank en de Kledingbank houden op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 16.00 uur open huis. Wie belangstelling heeft, kan een kijkje nemen bij hun locatie en ook hier kennismaken met andere organisaties. De Voedselbank zit aan Nicolaas Beetsstraat 5, de Kledingbank aan de Randweg 118 (in de voormalige fysiotherapiepraktijk). Elke bezoeker mag bij de Kledingbank een kledingstuk extra uitzoeken.

Wie een initiatief heeft of kent dat past bij Wereldarmoededag kan contact opnemen met Mariëlle Verhoeve, armoedebestrijder bij de gemeente via mat.verhoeve@alblasserdam.nl of 06 - 405 38 723.

Deel dit bericht met je vrienden!