woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Tweede editie van nachtwandeling voor het hele gezin

9 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Na het succes van vorig jaar kunnen leerlingen van de basisscholen ook dit jaar samen met hun ouders een heuse nachtwandeling maken door het Lammetjeswiel. Het avontuur in de buitenlucht is dit jaar op vrijdag 17 januari. De start is tussen 18.30 en 19.00 op het grasveld bij het Lammetjeswiel.

Wilde dieren
Het thema dit jaar is ‘wilde dieren’. Alle wandelaars krijgen een kaart mee en gaan in groepjes op zoek naar de wilde dieren. Aan het einde van de wandeling wacht hen een kampvuur om zich aan te warmen en wat lekkers. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Warme kleding, schoenen of laarzen die vies mogen worden en een zaklamp zijn onmisbare attributen. Vooraf aanmelden is niet nodig en  deelname is gratis. Voor wie een vrijwillige bijdrage wil doen staat een bus klaar.

Natuurpaspoort
De nachtwandeling is een van de vijftig activiteiten uit het natuurpaspoort dat alle basisschoolleerlingen in Alblasserdam in oktober 2018 ontvingen. Organisatoren zijn het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team), de Natuur BSO en Scouting Alblasserdam.

Lees meer over:

lammetjeswiel nachtwandeling
Deel dit bericht met je vrienden!