woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Vrachtwagen verliest bijna zijn lading in Alblasserdam

17 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Maandagochtend 17 februari 2020, omstreeks 07.30 uur, zagen agenten een vrachtwagen rijden op de Edisonweg in Alblasserdam.

Het viel hun op dat de lading wel erg vreemd geladen was. Toen zij dichterbij kwamen bleek de lading, isolatieplaten voor in de bouw, niet voldoende vastgezet. Hierna hebben de agenten een gedeelte van de weg afgezet, omdat verder rijden onverantwoord zou zijn. Er kwam een kraan ter plaatse om de isolatieplaten omhoog te hijsen en vervolgens weer goed op de trailer te zetten. Hierna zijn deze platen goed gezekerd.

Er werden twee rijstroken dichtgezet, zodat deze kraan veilig zijn werk kon doen. Dit heeft tot enige overlast gezorgd.

De chauffeur heeft een bekeuring gekregen voor: De lading of delen daarvan niet of niet zodanig is/zijn gezekerd dat deze onder normale verkeerssituaties, waaronder begrepen volle remmingen, plotselinge uitwijkmanoeuvres en slecht wegdek niet van het voertuig kan/kunnen vallen of de stabiliteit van het voertuig niet in gevaar kan/kunnen brengen.

De Officier van Justitie zal het boetebedrag bepalen.

Lees meer over:

edisonweg lading
Deel dit bericht met je vrienden!