Camerabewaking op bedrijventerrein Vinkenwaard inmiddels actief

20 april 2020
Camerabewaking op bedrijventerrein Vinkenwaard inmiddels actief

ALBLASSERDAM -  Sinds vrijdag 27 maart zijn de camera’s voor de bewaking van bedrijventerrein Vinkenwaard in Alblasserdam geactiveerd. De timing had niet beter kunnen zijn. Vanwege het feit, dat veel mensen door de huidige COVID-19 crisis thuis werken, zijn veel bedrijven gesloten en is de sociale controle op bedrijventerreinen minder. De kans op  inbraken neemt dan  toe.
 
Op twee andere bedrijventerreinen van Alblasserdam, Hoogendijk en Nieuwland Parc, is al bijna 2 jaar geleden camerabewaking gerealiseerd. Omdat de situatie op Vinkenwaard een stuk complexer is, heeft dit project langer geduurd. Vinkenwaard is immers een zeer open terrein met veel in- en uitvalswegen. Bovendien loopt de Edisonweg als openbare weg er  doorheen. Door een installatie met maar liefst 38 camera’s wordt nu het gehele terrein gedekt. Hierbij worden zowel overzichts- als kentekencamera’s gebruikt.
 
Het project is in opdracht van Ondernemersvereniging De Noord (OVdN) uitgevoerd door Egroservice. Dit bedrijf is op Vinkenwaard gevestigd en heeft ruim 20 jaar ervaring in toegangscontrole en buitenbeveiliging. Het geheel is bekostigd vanuit het Ondernemersfonds Alblasserdam (OFA). Het is aan deze financiële krachtenbundeling van de Alblasserdamse bedrijven te danken, dat dit soort omvangrijke en kostbare projecten nu effectief en efficiënt geregeld kunnen worden.
 
In de aanloop naar de uitvoering van de camerabewaking is uitgebreid overleg geweest met de Gemeente Alblasserdam. Naast de gebruikelijke zaken, zoals graafvergunningen en dergelijke, is zeer nauwkeurig aandacht besteed aan zaken betreffende privacy. Zo is er onder meer een protocol geschreven voor het uitlezen van de camerabeelden. De beelden worden niet live gemonitord, maar opgeslagen en kunnen op verzoek alleen worden bekeken door ParkTrust. Deze organisatie is door OVdN aangesteld voor het parkmanagement.
 
Peter Verheij, wethouder economie: "Het is een groot compliment waard dat Ondernemersverenging De Noord dit grote project heeft gerealiseerd. Dat een lokaal bedrijf de camera's heeft kunnen installeren, stimuleert tegelijk het Alblasserdamse bedrijfsleven. Het is voor dit soort mooie projecten dat we het Ondernemersfonds hebben opgericht. Ik hoop dat er nog veel mooie projecten volgen."

Bron tekst: Ondernemers Nieuwsbrief Alblasserdam (OVdN)
Bron foto's: Ad van Herk
 


 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.