Positieve week voor TTVA teams

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Positieve week voor TTVA teams

ALBLASSERDAM / DORDRECHT – Het gebeurd bijna nooit maar deze week zaten alle TTVA teams aan de positieve kant van de score. Zes wedstrijden en even zoveel overwinningen. TTVA 5 was wat dat betreft de echte gouddelver. Zij wonnen hun wedstrijd tegen naaste concurrent Pijnacker met 5-0 en staan nu verbazingwekkend genoeg vijf punten los. Ook alle andere teams wonnen zoals gezegd hun wedstrijd en staan er prima voor.

TOGB 2 – TTVA 1    3e Klasse  1-4
TTVA 1 boekte een verrassend ruime zege op bezoek bij de nummer twee in de stand. Zowel Yannick Geerlings als Henk Mes Startte goed in Schiedam door winst op Zoetemelk en Rutjes. Henk had daar echter wel vijf games voor nodig.  Het dubbel was van de kant van TTVA ijzersterk. Yannick en Henk lieten geen spaan heel van het Schiedams dubbel. Een 0-3 tussenstand was dus het gevolg. Hierna moest Henk Mes ruim in drie games zijn meerdere erkennen in Zoetemelk. Yannick Geerlings maakte Rutjes in de laatste partij helemaal gek. Hij spinde zijn tegenstander in drie games finaal van de tafel. TTVA 1 klom door deze knappe zege naar een gedeelde  tweede plek in de stand.

TTVA 2 – Dordrecht 5    3e Klasse  3-2
TTVA 2 nam het op tegen het min of meer gelijkwaardige Dordrecht 5. Wim Verschoor wist beide enkel partijen te winnen. Waar onder een knappe 3 games zege op de sterke Niels van Wijngaarden. Peter Houmes wist Jasper van Heren helemaal gek te maken met zijn lange noppen. Peter had in drie games geen kind aan hem. De heren vonden zelf dat het verlies in het dubbel niet nodig had geweest. Wel dan blijft er dus nog wat te wensen over voor de return. TTVA 2 staat stevig in de middenmoot  in 3A

Diveko 1 – TTVA 3    4e Klasse  0-5
TTVA 3 trad in Schiedam aan tegen rode lantaarndrager Diveko 1. Zowel Ronald Muskiet als Ab de Groot lieten blijken dat wat hun betreft dat ook zo zou blijven. Beide bleven ongeslagen tegen Wagemans en de Ligt en ook in het dubbel was TTVA 3 veel te sterk. De enige zweetdruppels die gelaten zijn waren voor Ronald Muskiet die het tegen invaller de Ligt toch wel lastig had. TTVA 3 heeft mag reeds nu al degradatie uit het hoofd zetten. Het gat met de nummer laatst is inmiddels een punt of acht namelijk.

TTVA 4 – Serve 71  2    4e Klasse  4-1
TTVA 4 boekte afgelopen week een uiterst nuttige zege op Serve 71 2. Men heeft zich nu alreeds een behoorlijke uitzicht verschaft op lijfsbehoud in 4N. Ton de Boom was de gevierde man met zijn twee overwinningen, al werd de geluidsbariere af en toe wel doorbroken door Ton. Frank Jaquet was niet geheel fit maar wist des ondanks toch een potje te winnen. Ook het dubbel van Ton en Frank werd in winst omgezet, al ging dat pas na 11-5 in de vijfde game. Zoals gezegd een uiterst nuttige zege met het oog op de rest van het seizoen.

TTVA 5 – Pijnacker 4    5e Klasse  5-0
TTVA 5 blijft verbazen. Niemand bij TTVA had voor het seizoen kunnen bevroeden dat dit team mee zou doen om het kampioenschap in 5H. Maar ze doen het dus wel!! En hoe. Nico Barten bleef zoals we gewoon zijn van hem ongeslagen. Dat Jeroen Veth dit ook zou zoen tegen de naaste concurrent was een positieve verrassing. Alleen in zijn laatste enkel partij had hij het moeilijk maar sleepte deze er dus wel uit. Het Beproefde dubbel met Nico Barten en Gerrit Verhaar zorgde voor het vijfde punt en dus een maximale score. Door deze ruime overwinning heeft TTVA 5 tot ieders verbazing op eens vijf punten voorsprong op de concurrentie genomen. Men moet nog een tweede helft van het seizoen spelen dus nog niets is beslist maar het ziet er toch wel  heel mooi uit voor TTVA 5.

HTV 3 – TTVA 6     6e Klasse  1-4
Ook TTVA 6 trad aan tegen de nummer laatst in de stand. Het Hoornaarse HTV 3 heeft namelijk deze positie stevig in handen. Robert van Doorn was voor TTVA 6 de grote man deze avond. Hij wist beide enkelpartijen binnen te hengelen. Ruth Sloof heeft in Wim Verhaar van HTV een echte angst gagner. Ook nu weer ging ze tegen hem onderuit. Wel is waar was het dit keer heel erg krap met 11-9 in de vijfde game. Robert wist samen met Arie Sloof ook het dubbel binnen te hengelen. Na DFC en Gorkum is TTVA 6 de derde in de stand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.