Stroeve start voor TTVA teams

03 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Stroeve start voor TTVA teams

ALBLASSERDAM - TTVA is afgelopen week weer begonnen met de nieuwe voorjaarscompetitie. De start was over het geheel genomen nog al stroef. Teams 2 en 3 gingen met de maximale score onderuit tegen Talani 2 en De Beer 3. De teams 1 en 4 konden het ook niet bolwerken tegen Tavenu en Talani 3. Alleen de teams 5 en 6 wisten hun wedstrijd in winst om te zetten.

Tavenu 3 – TTVA 1   3e Klasse  3-2
TTVA 1 beet in Numansdorp de spits af tegen Tavenu 3. Het bleek uiteindelijk een beetje een valse start.  Peter van Dijk had betrekkelijk weinig moeite met zijn tegenstanders en wist dus zijn beide enkelpartijen te winnen. De eigenlijk nog steeds revaliderende Rien de Heer had dan weer betrekkelijk weinig in te brengen. Hij ging in twee keer vier games ten onder. Als zo veel keer was het dubbel de dus de beslissende partij van de avond. Peter en Rien startte goed en namen een 1-2 voorsprong, maar ze werden er toch nog in vijf games afgespeeld. Een kleine 3-2 nederlaag dus.

TTVA 2 – Talani 2   3e Klasse  0-5
TTVA 2 mocht vast kennis maken met de waarschijnlijke kampioen in 3A. Zoals verwacht was Talani 2 een klein maatje te groot voor Remco Schimmel en Wim Verschoor. Roest en den Hartog uit Nieuwpoort waren gewoon beter. TTVA 2 wist over de gehele wedstrijd slechts drie games te winnen. Het zegt natuurlijk nog helemaal niets over de positie van TTVA 2 maar men had toch graag een wat beter start gehad.

De Beer 3 – TTVA 3   4e Klasse  5-0
Ook TTVA 3 ging er in Rozenburg met dikke cijfers van af. Het wedstrijdverloop was hier echter wel wat anders van aart. Ronald Muskiet en Ab de Groot zijn twee toffe peren maar mogen op zijn tijd best wat minder sociaal zijn als het gaat om de punten. Ronald zette in de eerste partij al direct de toon door na een makkelijk verkregen 0-2 voorsprong alsnog met 3-2 de teil in te gaan tegen Hogenvorst. Ook Ab de Groot gaf een 1-2 voorsprong tegen deze tegenstander uit handen. Lalleman was voor beide TTVA-ers al helemaal geen haalbare kaart. Ook het dubbel ging in dikke cijfers naar De Beer.

TTVA 4 – Talani 3   4e Klasse  1-4
Een geflatteerde nederlaag voor TTVA 4. Er had wel wat meer in gezeten als er wat meer met het hoofd gespeeld was. Ton de Boom wist een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 winst in de eerste partij van de avond. Frank Jaquet kon niet echt overtuigen deze avond. Hij zal echt wat aanpassingen moeten gaan doen om zijn partijtjes te gaan winnen. Ook in het dubbel had er veel meer ingezeten als er wat meer met het hoofd gespeeld was. Dit word dus een tactische training komende week.

TTVA 5 – De Beer 4   5e Klasse  4-1
Nette overwinning voor TTVA 5 op het Rozenburgse De Beer. Nico Barten had weinig moeite met beide tegenstanders. Jeroen Veth komt ritme tekort door het veel te weinig trainen en dat was goed te zien. Des ondanks wist hij wel een tegenstander te vloeren. Ook het dubbel van beide heren werd in winst omgezet.

Dordrecht 13 – TTVA 6   6e Klasse  1-4
TTVA 6 boekte een knappe overwinning in Dordrecht. Arie Sloof bleef ongeslagen deze avond. Jordi Tanzarella wist ook een partij te winnen. Samen bleven ze ook de bovenliggende partij in het dubbel. Een goed begin dus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.