Ron Kappen weer clubkampioen TTVA

18 december 2019 door Hennie van der Zouw
Ron Kappen weer clubkampioen TTVA

ALBLASSERDAM - Zaterdag 14 december vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen bij TTVA weer plaats. Van origine een geweldig gezellige dag waar men ook nog eens de messen slijpt om te bepalen wie er deze keer de beste is.

Er werd om half twaalf afgetrapt met koffie en gebak. Jaap Zonnevijlle had weer werk gemaakt van een fraaie en lekkere appeltaart, die gretig aftrek vond.

Om klokslag twaalf uur werd er gestart met het toernooi. In drie poules van vier en één van vijf spelers werd het gevecht met elkaar aangegaan. Dit leverde al een aantal leuke partijen op.

Uiteindelijk zouden de eerste twee van elke poule, plus een extra speler uit de poule van vijf doorgaan voor de titel in de A poule. Alle anderen stroomde door naar een B poule waar ook om de winst gestreden werd. Uit deze A poule vormde zich uiteindelijk de volgende kwartfinales:

Ron Kappen – Peter Houmes                 2-1
Peter van Dijk – Nico Barten                  2-0
Wim Verschoor – Rien de Heer              2-0
Remco Schimmel – Yannick Geerlings  0-2

In de B poule resulteerde dit ook in de volgende kwartfinales:

Ronald Muskiet – Cornelis Baan           2-0
Ab de Groot – Jordi Tanzarella              2-0
Arie Sloof – Gerrit Verhaar                    2-1
Henk Mes – Ruth Sloof                          2-0

Bij de A spelers stond in de halve finales het treffen tussen Ron Kappen en Yannick Geerlings op het programma. Een partij waar veel van verwacht werd. Het kwam er niet echt van, want Yannick kon niet opboksen tegen het gewiekste spel van Ron. (2-0). De andere halve finale was heel wat beter van niveau. Peter van Dijk en Wim Verschoor namen het hier tegen elkaar op. Er ontstond een fraai gevecht dat uiteindelijk met 9-11, 11-8 en 11-8 werd gewonnen door Peter.  De grote finale zou dus gaan tussen Peter van Dijk en Ron Kappen. Een match die velen aan vroegere uitgaves van finales deed denken.

De halve finales bij de B spelers werden uitgevochten door op de ene tafel  de verrassende Arie Sloof die het opnam tegen Ab de Groot. Ab was duidelijk de sterkste (2-0). Op de andere tafel namen Ronald Muskiet en Henk mes het tegen elkaar op, wat een spannende partij opleverde. Henk trok uiteindelijk met 11-7, 5-11 en 11-9 aan het langste eind. De Finale ging dus tussen Ab de groot en Henk Mes.

Laatst genoemde wist met 11-7, 11-8 en 11-7 de winst in de B groep voor zich op te eisen.

Maar dan de grote finale waar zo naar uitgekeken werd. Peter van Dijk en Ron kappen hebben in de vroegere jaren bij TTVA een aantal finales gespeeld. Dit waren steevast krakers. Maar het liep allemaal even wat anders. Peter die de laatste periode niet al te veel had gespeeld kwam duidelijk heel wat tekort tegen Ron Kappen. Ron wist met 11- 6, 11-7 en 11-9 deze eenzijdige finale te winnen. Ron haalde de titel TTVA clubkampioen voor de zestiende keer binnen.

Na de prijsuitreiking, zo omstreeks zeven uur in s’ avonds kon er dus eindelijk begonnen worden met het nuttigen van een overheerlijk Chinees buffetje. Na zeven uur tafeltennis was een ieder daar zwaar aan toe.

Een ieder is behoorlijk wat dank verschuldigd aan de jubileumcommissie. Peter Houmes, Ruth Sloof en Rien de Heer hadden gezorgd voor een perfecte organisatie. Mede bij gestaan door Cor Rijkens als toernooi functionaris en Jaap Zonnevijle onze barman. Ook Antoinette Faasen dank voor de lekkere hartige hapjes.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.