Ondernemersfonds Alblasserdam verlengd

18 december 2019 door Hennie van der Zouw
Ondernemersfonds Alblasserdam verlengd

ALBLASSERDAM - Na een succesvolle pilot van vier jaar, heeft de gemeenteraad unaniem besloten het Ondernemersfonds te continueren. Wethouder Peter Verheij van de gemeente en de bestuursleden Paul Mallee, Dick Bovekerk, Edwin Struis en Henry de Haan van de stichting Ondernemersfonds Alblasserdam, hebben op 17 december jl. in Landvast het hernieuwde convenant ondertekend.

Het Ondernemersfonds is opgericht in 2016 en bedoeld om de collectieve initiatieven van ondernemers te financieren. De slagkracht van ondernemers wordt met eigen geld vergroot: ondernemers kunnen zelf dingen mogelijk maken, zonder met de ‘pet’ rond te hoeven gaan of aan te kloppen bij gemeente.
Daarnaast stimuleert het fonds actief de samenwerking tussen de verschillende ondernemers,
organisaties en betrokken sectoren in Alblasserdam.

Er zijn belangrijke voorzieningen tot stand gekomen zoals onder meer de camerabewaking op de
bedrijventerreinen en aankleding van de winkelgebieden. De Techniekroute voor basisschoolkinderen uit groep 8 wordt ondersteund waardoor de leerlingen vroegtijdig enthousiast gemaakt worden voor een vak in de techniek. Diverse technische bedrijven in ons dorp participeren in dit project. Op een aantal plekken in de gemeente zijn AED-buitenkasten met fondsgeld opgehangen waarbij het fondsbestuur een actieve rol heeft gespeeld. Ook heeft het geleid tot nieuwe overlegposities en  samenwerkingsverbanden in met name de non-profit sector.

Voor een klein en bescheiden fonds heeft het Ondernemersfonds Alblasserdam veel dynamiek weten aan te boren en dragen de bestedingen bij aan het ondernemersklimaat en de economische ontwikkeling in de gemeente.

Bijgaande foto van Peter Stam met van links naar rechts: Henry de Haan, Dick Bovekerk, wethouder Peter Verheij, Esther Hartman, Nicolette van Esdonk, Edwin Struis, Marianne Vogelenzang en Paul Mallee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.