TTVA 5 pakt titel in 5A

11 november 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA 5 pakt titel in 5A

ALBLASSERDAM - TTVA 5 is door een 1-4 winst in Rotterdam tegen Alexandria kampioen geworden in 5A. Ton de Boom en Frank Jaquet waren tevens ook de eerste kampioen in de gehele afdeling West. Zij keren dus na één seizoen terug in de 4e klasse. De afgelopen waren er tevens een aantal inhaal wedstrijden waarvan de resultaten een gemengd aanzicht gaven.

TTVA 1 – Tavvenu 2    2e Klasse  2-3
Voor TTVA 1 is de gifbeker nog niet leeg. Ook in de thuiswedstrijd tegen het Numansdorpse Tavenu 2 werd er een matige prestatie geleverd. Yannick Geerlings wist met veel pijn en moeite van Eddy Visser te winnen (3-2). Ook het dubbel wat hij samen met Henk Mes Speelde werd in winst omgezet. Maar daar bleef het dan ook bij. De niet geheel fitte Henk Mes liet zich voor de tweede keer dit seizoen in een vijfde game aftroeven door genoemde Visser. Marcel v/d Ende was voor beide TTVA-ers gewoon te sterk.

Overschie 4 – TTVA 2    3e Klasse  2-3
TTVA 2 wist in Overschie een kleine overwinning te boeken. Zowel Wim Verschoor als Remco Schimmel pakte een enkelpartij en samen wisten ze ook het dubbel binnen te halen. TTVA 2 speelt tot nu toe een vrij relaxt seizoen. Eigenlijk nooit in gevaar zijnde worden gewoon regelmatig de punten gepakt en blijft men uit de gevarenzone.

TTVA 4 – Salamanders 11   4e Klasse  2-3
Het niet echt bijster goed presterende TTVA 4 mag van geluk spreken dat er een nog wat zwakker team in de poule zit. Aangezien er maar één team uit gaat in deze poule lijkt men dus nog steeds aan de goede kant te zitten. Tegen Salamanders verkochten ze hun huid echter duur. Ab de Groot won in vijf games van Stolk terwijl Ronald Muskiet dit precies andersom deed. Laatst genoemde won dan weer wel van Visser. Jammer dat er geen vuist gemaakt kon worden in het dubbel.

Alexandria 14 – TTVA 5    5e Klasse  1-4      KAMPIOEN
Na een moeizaam begin in de wedstrijd wist TTVA 5 toch de benodigde 4 punten binnen te harken. Deze keer was dit mede het geval door twee zeges van de goed spelende Ton de Boom. Frank Jaquet speelt de laatste weken wat minder maar haalt nog steeds wel de benodigde puntjes binnen. TTVA 5 zette in Rotterdam dus de kroon op het werk. Zover wij hebben kunnen nagaan was dit het vroegste kampioenschap in een competitie van een TTVA team.  Felicitaties zijn dus op zijn plaats voor Jaquet en de Boom. Zij mogen zich dus officieel weer 4e klassers noemen.

Vier dagen na het behaalde kampioenschap was de spanning er dus wat vanaf voor TTVA 5. In de thuiswedstrijd tegen Twenty-one Up 8 kon er dus wat relaxter gespeeld worden om toch de zege binnen te halen. Zowel Ton de Boom als Frank Jaquet verloren van Koops. TTVA 5 – Twenty-one Up 8  3-2

TTVA 6 – DFC 1     5e Klasse  1-4
TTVA 6 werd te kijk gezet door Koploper DFC 1. Alleen Nico Barten wist een puntje binnen te halen. Jeroen Veth zag deze avond alle hoekjen van de zaal en kon dus geen potten breken. TTVA 6 staat zo goed als veilig en heeft her en der nog een paar punten nodig om ook volgend seizoen 5e klasser te zijn.

TTVA 7 – NTTC 6    6e Klasse  3-2
Deze doet pijn als je al weken roept dat je alleen maar speelt om kampioen te worden. Het zou wel eens kunnen dat deze kleine zege op NTTC er net te veel aan is. Men had namelijk een ruimere overwinning nodig om de race om het kampioenschap met het Brielsse de Sprint vol te kunnen houden. Jordi Tanzarella en Ruth Sloof wisten beide een enkelpartij te winnen. Ruth won samen met Arie Sloof op een heel moeizame wijze het dubbel. Deze week volgt ook nog de inhaalwedstrijd in en tegen Dordrecht. Men heeft eigenlijk een 0-5 score nodig om mee te blijven doen om de eerste plaats in de poule.

Op de donderdagavond werd er dus ingehaald door TTVA 7 in en tegen Dordrecht. Men kwam naar huis met een nipte 2-3 winst. Ruth Sloof bleef ongeslagen deze avond en samen met ega Arie werd ook het dubbel mee terug genomen naar Alblasserdam. Jammer maar begrijpelijk was het verlies van de twee enkel partijen van Arie, met de wetenschap dat die wel wat anders aan zijn hoofd had. Men staat op een keurige tweede plaats achter De sprint en wie weet…………….

Dordrecht 14 – TTVA 7  2-3

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.