TTVA 7 Blijft verbazen

15 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA 7 Blijft verbazen

ALBLASSERDAM - Wie voor aanvang van dit seizoen verteld zou hebben dat TTVA 7 na de vierde ronde aan kop zou staan in 6A, zou in een dwangbuis zijn gestopt. Als promovendus zo presteren op een hoger niveau is gewoon heel erg goed. TTVA 1 wist de schade beperkt te houden tegen Sliedrecht Sport. Ook TTVA 5 bleef bij de les met een maximale score in Rotterdam. Het 6e team wist nipt te winnen in Dordrecht. Alleen TTVA 4 zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Dit keer was koploper Taverzo 10 te sterk.

TTVA 1 – Sliedrecht Sport 2   2e Klasse  2-3
Het veel hoger in de stand staande Sliedrecht Sport 2 kwam afgelopen dinsdag op bezoek in Alblasserdam. Met Andre Bergeijk hadden ze honderd jaar ervaring meegenomen. Maar verrassend genoeg wonnen zowel Yannick Geerlings als Henk Mes hun enkelpartij tegen Andre. Robert v/d Velde was echter een ander verhaal voor de mannen van TTVA. Geerlings wist nog wel een game te winnen van deze sterke speler maar Henk Mes werd zelfs in drie games aan de kant geschoven. Het dubbel vormde dus als in zoveel wedstrijden het verschil tussen verlies of winst in de wedstrijd. Jammer genoeg moesten Geerlings en Mes ook hier in vier games het onderspit delven. Een Kleine nederlaag dus voor TTVA en men heeft hier door ook nog steeds de mogelijkheid om eventuele degradatie te ontlopen.

Taverzo 10 – TTVA 4    4e Klasse  4-1
Ab de Groot en Ronald Muskiet moeten op hun tellen gaan passen. Er is wel is waar maar één degradatie plaats in deze klasse maar men zit er al wel bijna boven op. Afgelopen maandag gingen de heren op bezoek bij koploper Taverzo 10 in Zoetermeer. Ab de groot heeft nog geen pepernoot gewonnen dit seizoen  maar wist deze avond wel te winnen van de beste speler van deze 4e klasse poule en dat was knap. Alle andere partijen gingen met groot verschil naar de thuis spelende vereniging. Alleen het Haagse HTTV-070 4 staat nog dicht bij hun in de buurt in de stand en daar zal het dus ook wel mee uitgevochten moeten worden.

Twenty-one Up 8 – TTVA 5   5e Klasse  0-5
TTVA 5 laat er geen gras over groeien om maar duidelijk te maken dat zij en zij alleen recht op het kampioenschap hebben. Nu was het Rotterdamse Twenty-one Up 8 de klos. Zowel Frank Jaquet als Ton de boom waren in Rotterdam gewoon te sterk voor de opponent. Israil en Koops konden hier niets aan af doen. De enige partij die nog wat spanning in zich had was die tussen Frank Jaquet en Koops. Maar Frank vond het in de vijfde game wel genoeg en trok die dus ook met 6-11 naar zich toe.
De enige vraag die nog rest is, over hoeveel weken moeten we bij TTVA de bloemen gaan bestellen?

Merwestad 3 – TTVA 6    5e Klasse  2-3
Een bijzonder moment in Dordrecht waar Cornelis Baan zijn eerste competitiewedstrijd voor TTVA 6 speelde. Cornelis moet nog wel het een en ander bij leren maar ach dat hebben we allemaal. Dat hij niet tot winst kwam was dus ook niet verwonderlijk. Nico Barten wist beide tegenstanders wel te vloeren. Nico wist samen met Gerrit Verhaar ook het dubbel binnen te halen en zo werd dus de winst van de wedstrijd verzekerd.

TTVA 7 – De Sprint 6    6e Klasse  3-2
Het ging de afgelopen wedstrijden goed met promovendus TTVA 7. Het ging zelfs heel erg goed. Afgelopen dinsdag moesten zij de eerste echte topper spelen tegen het Brielse De Sprint 6. Ja en ook dat brachten ze er goed vanaf. Absolute top deze avond was Ruth Sloof. Zij wist beide hoger ingeschaalde tegenstanders netjes over de knie te leggen. Ook Arie Sloof speelde een goede wedstrijd en wist ook van de sterke Rudi de Jong te winnen. Tegen Eggenkamp moest hij echter de duimen leggen. Jammer was dat het dubbel van beide in vijf games verloren ging. Een heel goed resultaat tegen de naast concurrent voor misschien wel promotie. Wie dit voor aanvang van het seizoen had durven beweren was helemaal voor gek verklaart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.