Praat mee en teken mee voor 'Veilig samen-leven in Alblasserdam'

11 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Praat mee en teken mee voor 'Veilig samen-leven in Alblasserdam'

ALBLASSERDAM - In Alblasserdam moet iedereen zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn ongeacht geaardheid, geloof en/of levensovertuiging. Dat is de kern van de uitnodiging aan alle Alblasserdammers die een werkgroep van raadsleden en bestuurders heeft opgesteld.

De werkgroep roept inwoners op om aan te sluiten bij de gelijkluidende verklaring, deze mee te ondertekenen en met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan. In 2020 volgt dan een breed maatschappelijk gesprek.

Rondetafelgesprek
De oproep en verklaring kwamen tot stand na een eerste rondetafelgesprek van raadsleden, vertegenwoordigers van kerken, scholen en maatschappelijke organisaties. Zij bespraken met elkaar wat de weg kan zijn naar een Alblasserdam waarin iedereen zich veilig voelt en respect voor elkaar vanzelfsprekend is. Het opstellen van de verklaring is een eerste stap op deze weg. Eerder nam de gemeenteraad van Alblasserdam unaniem een motie aan waarin college en raad worden opgeroepen te komen tot een gemeentelijk LHBTI-beleid. Vertegenwoordigers van alle fracties benadrukken dat de aanpak begint met bewustwording en het gesprek over het bieden van een leefomgeving waarin  Alblasserdammers binnen de grenzen van de wet zichzelf kunnen zijn en veilig samenleven.

Samenstelling werkgroep
De werkgroep bestaat uit: Jaap Paans (burgemeester), Dorien Zandvliet (wethouder Welzijn), Jaco Brand (raadslid SGP), Wim van Krimpen (raadslid PvdA), Margreet De Deugd Bos (raadslid CDA), Stavros Barzas (raadslid VVD), Jako Sterrenburg (raadslid ChristenUnie), Marko Stout (raadslid D66), Ingrid de Gruijter (raadsgriffier).

De volledige verklaring kunt u op deze website en op de gemeentepagina van woensdag 16 oktober lezen. Wilt u aansluiten bij de verklaring en deze mee ondertekenen? Stuur dan uw gegevens naar bestuurssecretariaat@alblasserdam.nl  o.v.v. 'Dialoog Veilig samen-leven in Alblasserdam'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.