Schaakclub wint van De Hoekse Waard

30 september 2019 door Hennie van der Zouw
Schaakclub wint van De Hoekse Waard

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Het eerste achttal van schaakclub Pascal moest donderdagavond 26 september 2019 aantreden tegen schaakclub De Hoekse Waard uit Numansdorp.
In 2 vooruit gespeelde partijen had Pascal al een voorsprong genomen. Melvin Holwijn won zijn partij aan het eerste bord en Kees Brinkman deelde het punt met zijn tegenstander.

Met deze voorsprong en 3 invallers ging het eerste team op pad en troffen een op papier minstens gelijkwaardige tegenstander. Micheal Bijkerk hield op bord 7 knap remise tegen een sterke speler. Ook Jo Pattinama, Kees van Meerkerk en Hans van den Beukel deelden het punt met hun rivalen. Arie Prins moest in het eindspel zijn meerdere erkennen. De stand was daarna gelijk (3 1/2 – 3 1/2). De laatste partij van Meinte Smink moest de beslissing brengen. Het zag er lange tijd niet goed uit, maar zijn tegenstander wikkelde af naar een voor hem ongunstig pionneneindspel . De partij werd alsnog een punt voor Pascal, waardoor de eerste matchpunten mee naar huis genomen konden worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.