Motorjacht Bravo Eugenia krijgt opnieuw een grote onderscheiding

16 september 2019 door Hennie van der Zouw
Motorjacht Bravo Eugenia krijgt opnieuw een grote onderscheiding

ALBLASSERDAM - Motorjacht Bravo Eugenia, heeft opnieuw een onderscheiding gekregen. In maart ontving ze de allereerste "La Belle Classe Explorer Award" voor technologie en innovatie, uitgereikt door de Yacht Club van Monaco. Oceanco is nu zeer verheugd dat ze ook de World Yacht Trophy Award heeft gewonnen voor "Yacht of the Year" in de categorie jachten met een lengte van meer dan 82 meter. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een gala-evenement in Cannes in het InterContinental Carlton Hotel.

Bravo Eugenia, Oceanco's eerste door LIFE ontworpen jacht, ontwikkeld in samenwerking met Lateral Naval Architects, wordt gekenmerkt door zijn verlengde waterlijn, innovatieve lay-out, brandstofefficiënt rompontwerp en integratie van ecologisch bewuste technologieën. Met het LIFE-ontwerp heeft het jacht een machinekamer met één laag - een zeldzaamheid in grote jachten. Deze configuratie zorgt voor een slanke elegantie van het jacht en leidt tegelijkertijd tot een vermindering van de totale vraag naar voortstuwingsvermogen, waardoor het jacht minder brandstof verbruikt. Bovendien biedt de unieke indeling van de machine extra ruimte voor leefruimtes - met name op het benedendek, waar de ruimte meestal beperkt is.

Bravo Eugenia heeft een geoptimaliseerd hybride aandrijfsysteem, nieuwe warmte- en energieterugwinningssystemen en geïntegreerde batterijsystemen voor een optimale werking. Deze baanbrekende systemen zijn niet alleen buitengewoon krachtig, het jacht is ook milieuvriendelijk en biedt een vermindering van het brandstofverbruik tot 30 procent. Ze voldoet aan alle bestaande ECO-eisen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.