Hoe zet je jouw bedrijf op de kaart in Alblasserdam?

22 juli 2019
Hoe zet je jouw bedrijf op de kaart in Alblasserdam?

ALBLASSERDAM - Als bedrijf is het belangrijk om vindbaar te zijn voor je klanten. Voor vaste klanten is dit geen probleem, maar hoe zorg je voor dat je ook voor potentiële klanten goed te vinden bent als bedrijf in Alblasserdam? Hieronder vind je een aantal tips voor de basics die je op orde moet hebben voor jouw lokale marketing.

Website
Als je als bedrijf geen website hebt, dan besta je niet in het digitale tijdperk. Veel mensen beginnen hun oriëntatieproces op internet en een bedrijfspagina is het digitale visitekaartje van jouw bedrijf. Bedenk wel dat alleen een website onvoldoende is. Je moet namelijk ook gevonden worden in Google. Afhankelijk van de branche en niche zal dat makkelijker of lastiger zijn op lokaal niveau in jouw regio. Zorg in ieder geval dat je goede en originele content op de site zet met een duidelijke omschrijving van de diensten die je aanbiedt en wat jou onderscheid van jouw concurrenten.

Google maps
Bij een zoekopdracht in Google worden vaak resultaten getoond van bedrijven in de buurt. Als men zoekt op bedrijven in Alblasserdam, wil jij daar uiteraard als bedrijf ook tussenstaan. Al is het maar zodat klanten de route naar jouw bedrijf via Google maps makkelijk in kunnen stellen. Hoe zorg je dat jouw bedrijf wordt getoond bij een zoekopdracht in Google maps? Meld daarvoor jouw bedrijf aan bij Google Mijn Bedrijf en zorg voor actuele en informatieve content. Na de verificatie van jouw adres (veelal een verificatiecode per post) kan je informatie over jouw bedrijf toevoegen, zoals de openingstijden en contactgegevens.

Naamborden op de gevel
Veel mensen checken ook op Google Maps de streetview optie om goed te bekijken bij welk gebouw ze precies moeten zijn. Als je zorgt dat je een mooie gevel hebt en een duidelijk naambord dan is dat ook mooi zichtbaar op Streetview. Om de paar jaar maakt Google updates van de streetview beelden. Op drukke en veel bezochte plekken is dit meer dan in afgelegen gebieden.

Drukwerk
Veel bedrijven hebben een vaste klantenkring hebben opgebouwd met actieve aquisitie op lokaal niveau. Denk aan folders, flyers en brochures. In dit soort promotioneel drukwerk is het altijd handig te verwijzen naar de website voor meer informatie. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens bij Drukzo uit Rotterdam waar vele drukwerk produkten en templates online beschikbaar zijn. Denk ook aan vlaggen, rollup banners of stoepborden voor het vergroten van de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Mogelijk lopen er al jaren potentiële klanten langs jouw winkel, maar zijn jouw producten onvoldoende opgevallen.

Betaald zoekverkeer
Wordt jouw website nog niet bovenaan in Google vertoond op relevante zoekwoorden in Alblasserdam? Dan kan je ook overwegen om te betalen voor zoekverkeer. Dit betekent dat je in zoekmachines zoals Google betaalt per klik voor bezoekers die op jouw dienst zoeken. Het voordeel is dat je dan altijd zichtbaar kan zijn en dat je ook boven je concurrenten vertoond kan worden.

Daarnaast kan je ook zorgen dat je wordt opgenomen in lokale bedrijven gidsen zoals we hier op de site aanbieden: https://www.alblasserdam.net/bedrijven.html
Kortom, met een combinatie van online en offline én een stukje creativiteit kan je als ondernemer in Alblasserdam eenvoudig jouw zichtbaarheid vergroten!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.