Businessclub De Loopplan sluit seizoen af met indrukwekkende excursie bij Oceanco

11 juni 2015
Businessclub De Loopplan sluit seizoen af met indrukwekkende excursie bij Oceanco

ALBLASSERDAM - Op woensdag 10 juni was Businessclub De Loopplank op bezoek bij luxe jachtenbouwer Oceanco (spreek uit Osjunco). Het werd een indrukwekkende excursie. Verkoper, naar eigen zeggen beter vertegenwoordiger, Robert Tan, gaf een boeiende presentatie over de activiteiten en historie van deze Alblasserdamse bouwer van wel heel bijzondere jachten.

Wie kopen dit soort super luxueuze jachten? Tan: "Het zijn vooral hardwerkende ondernemers die soort jachten bestellen. Zij hebben behoefte aan ultieme rust en ontspanning."

Tan vervolgt "Kopers van dit soort luxeuze jachten  hechten enorm aan privacy. Vanaf het moment dat de order is getekend tot de oplevering, een periode van minimaal vier jaar, mag er niets naar buiten komen. Foto's maken op de werf is dan ook ten strengste verboden." Het doet denken aan een trouwerij, waarbij de bruidegom de bruid en haar bruidsjurk ook pas mag zien op de dag dat ze trouwen.

Het volledig waarmaken van de wensen van de klant  is het ultieme doel. Daarin gaat Oceanco voor hun klanten ver, heel ver.  Zoals wanneer de klant graag wil biljarten op zee! Oceanco maakte ook deze wens waar. Zij zorgden middels een gyroscoop voor de noodzakelijke nivellering en stabiliteit voor een biljarttafel, die letterlijk uit de vloer verrijst wanneer een 'grande' eettatafel in het plafond verdwijnt.

Een andere opvallende anekdote betreft een klant die graag een aquarium aan boord wilde. Toen bleek dat de vissen zeeziek werden is het een terrarium geworden. Ze maken bijzondere dingen mee bij Oceanco.

De leden van de Businessclub De Loopplank genoten met volle teugen en keken hun ogen uit tijdens de rondleiding door de immense hallen waar ondermeer één van de groot zeiljachten ter wereld gebouwd wordt.

Na afloop praatte men uitvoerig na, dronk men een glaasje, ging toch nog op een foto en keek iedereen vooruit... naar de volgende bijeenkomst in september.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.