Vier koninklijke onderscheidingen

25 april 2008
Vier koninklijke onderscheidingen

Alblasserdam, 25 april 2008 - Vandaag zijn weer koninklijke onderscheidingen uitgedeeld. Meestal gebeurt dit op 29 april, maar met alle vrije dagen in het verschiet, is er voor gekozen om in het hele land de jaarlijkse lintjesregen op 25 april te laten plaatsvinden.

De gedecoreerden van vandaag hebben elk op hun eigen wijze hun bijdrage geleverd aan de maatschappij, zij het in het jeugdwerk, de culturele samenleving of de sport.

Vier bewoners van Alblasserdam werden door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en de daarbij behorende onderscheidingen werden opgespeld door burgemeester Huizer.

Deze vier “parels van Alblasserdam” zijn:

Dhr. P. Verhey (59)
Zijn inzet voor korfbalclub Kinderdijk is buitengewoon te noemen. Al in 1973 begon hij met het inzamelen van oud papier en hij doet dat nog steeds. Verder regelde hij de zomerkampen, de Koninginnedag, hij was algemeen bestuurslid van 1977 tot 2002, leider van verschillende teams, verzorgde de begeleiding van Melkertbanen, roosterde scheidsrechters in en tot vandaag de dag regelt hij vele zaken en zit in talrijke commissies. Burgemeester Huizer: ”Ik kan me zo voorstellen, dat u geen tijd heeft om u te vervelen”.

Dhr. N. Drieënhuizen (64)
Is gedurende 40 jaar actief ten bate van ondermeer de sport, het onderwijs en de zorg.
Het begon in Rotterdam (1968) als bestuurslid van zwemvereniging SVH. Vervolgens in Alblasserdam als trainer bij de Wiekslag, daarna als voorzitter van hockeyclub Souburgh en in 2001 als voorzitter van de sportklankgroep Alblasserdam en nu lid van de WMO adviesraad.

Dhr. J.M.H. de Bruin (70)
Ook zeer actief op het sportieve vlak; reeds in 1954 begonnen als jeugdleider bij de voetbalvereniging Gouda. Daarna de overstap naar de volleybalwereld waar hij in 1979 zijn vrijwilligerswerk verplaatste naar Alblasserdam. Als werknemer van de Gemeente was hij actief in het Georganiseerd overleg, de ondernemingsraad en werd hij voorzitter van de personeelsvereniging. Toch bleef hij ook in de sport actief en hij vervult sinds 1980 vele werkzaamheden voor Smash 66 en is sinds 1998 lid van de financiële commissie van de Nederlandse Volleybalbond. Ook andere zaken hebben zijn interesse en aandacht: Hij is nog penningmeester van de postduivenverevening en penningmeester van het Wielercomité Alblasserdam.

Dhr. W. Tuytel (85)
Is met name vele jaren actief geweest op kerkelijk en cultuurhistorisch terrein. In 1947 werd hij de leider van de Christelijke Jonge Mannen Vereniging en zette zich daarna in voor de Nederlands Hervormde Jerk in Alblasserdam; eerst als diaken en penningmeester, later als kerkvoogd en kerkrentmeester. Na een onderbreking van een aantal jaren werd hij actief bij de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Hij leverde o.a. een bijdrage aan het schiterrende boek “winkels en bedrijven in Alblasserdam.” Juist zijn bijdrage aan het cultuurhistorisch terrein hebben bijgedragen tot zijn benoeming.

Foto's: Joop Aret

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.