Kampioenschap voor TTVA 8

15 april 2019 door Hennie van der Zouw
Kampioenschap voor TTVA 8

ALBLASSERDAM - Afgelopen donderdag was het dan zover. TTVA 8 pakte in een goed gevulde gymzaal aan de Weversstraat , op overtuigende wijze het kampioenschap in 7C. Jordi Tanzarell en Ruth en Arie Sloof dwongen hiermee dus promotie af naar de 6e klasse. TTVA 2 speelde zich definitief veilig in de uitwedstrijd tegen kampioen Taveri. Ook TTVA 6 is in veilige haven beland na de 4-1 winst op Sorry 3.

HTV 3 – TTVA 8    7e klasse  0-5
TTVA 8 kon in een tweeluik deze week het kampioenschap gaan binnenhalen. Men begon hier afgelopen dinsdag aan met een daverende overwinning in Hoornaar op naaste concurrent HTV 3. Arie en Ruth Sloof lieten op niet mis te verstane wijze zien nu toch echt rijp te zijn voor promotie naar de 6e klasse. Tegenstanders Verhaar en Bongers van HTV werden op een niet mis te verstane 0-5 nederlaag getrakteerd. Een hele mooie prestatie die vervolg moet gaan krijgen in de thuiswedstrijd tegen DFC 5 die op de donderdag verspeeld moest gaan worden.

TTVA 8 – DFC 5    7e klasse  4-1
In een ramvolle gymzaal (kon geen muis meer bij) in de Weversstraat kon TTVA 8 deze avond bij een goed resultaat het kampioenschap in 7C behalen. Men moest daar dan wel het resultaat voor afwachten van de wedstrijd NTTC 7 – HTV 3 die ook deze avond verspeeld zou gaan worden.  Men begon stijf onder de spanning aan deze klus. Jordi Tanzarella was daar een goed voorbeeld van. Met zoveel supporters op de banken deed zijn arm niet wat deze normaal wel doet. Maar hij wist zijn eerste potje er wel in drie games keurig uit te slepen. Ruth Sloof deed het zelfde en ook het dubbel van Arie en Ruth Sloof werd snel in winst omgezet. Er stond dus een mooie 3-0 stand op het bord bij het ingaan van de pauze. Hierna moest Jordi op voor zijn tweede enkelpartij. Hij stond echt stijf van de spanning maar begon nog wel goed aan de partij. Na een 2-0 voorsprong wist hij echter niet door te drukken en ging tegenstander van der Net er als nog met de winst vandoor. Hierna zette Ruth Sloof in drie games Leo Bogaard op zij en zorgde zo voor de 4-1 winst voor TTVA 8.

Er ontstond nu een gespannen sfeer want men wist nog niet wat de concurrentie had gedaan.  Maar na een verlossend telefoontje richting Nieuwerkerk kwam de definitieve zekerheid. Concurrent NTTC had met maar liefst 1-4 verloren van HTV. Er ging een luid gejuich op in de zaal en de felicitaties waren dus voor Jordi Tanzarella en Arie en Ruth Sloof. Zij bekroonde een geweldig seizoen dus met het kampioenschap. Komende week wacht er nog wel een wedstrijdje tegen hetzelfde NTTC maar die gaat eigenlijk nergens meer om.

Tavenu 2 – TTVA 2   2e klasse  2-3
Ook TTVA 2 stond een tweeluik te wachten deze week. Een tweeluik waarin men zich veilig diende te gaan spelen. In dat opzicht was het een toch wel een dreun dat Ron Kappen liet weten dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen vanwege een slepende schouderblessure. Yannick Geerlings toog dus afgelopen maandagavond met invaller Henk Mes naar Numansdorp. Ron Kappen was meegegaan als coach en dat was een nuttige zet. Zowel Yannick Geerlings als Henk Mes wisten hun enkelpartij tegen Visser in winst om te zetten. Men verloor echter ook beide van van de Ende.  Maar door een buitengewoon goed gespeeld dubbel van Geerlings/Mes kwam er dus toch een nuttige overwinning uit voor TTVA 2. Zoals het er nu uit ziet zijn zal er uit de komende twee wedstrijden nog één puntje gepeurd moeten worden.

Taveri 1 – TTVA 2   2e klasse  3-2
Door dit resultaat is TTVA 2 volledig zeker dat het ook volgend seizoen in de 2e klasse uit mag komen.  Met Wim Verschoor als invaller voor Ron Kappen aan zijn zijde zakte Yannick Geerlings dus af naar Ridderkerk. Zowel Yannick als Wim wonnen beide van den Hollander. Voor Wim een hele goede prestatie als invaller. Beiden verloren van Broers. Ook het dubbel belande in Ridderkerkse handen. Volgende week wacht TTVA 2 nog een wedstrijd tegen Alexandria, maar men kan dus zonder spanning naar Rotterdam afreizen.

DFC 1 – TTVA 4    4e klasse  3-2
Na het feest van vorige week moest TTVA 4 deze week in Dordrecht nog een verplicht nummer afwerken. Zowel Kees Hummel als Henk Mes wisten dik te winnen van Mike Kirchhoff en daar was de koek ook wel mee op eigenlijk. Het was duidelijk dat het niet echt meer nodig was en dat straalde Kees en Henk ook wel een beetje uit. Ook het dubbel ging naar DFC. Een uiterst succesvol seizoen werd dus met een kleine nederlaag besloten.

Taveba 4 – TTVA 5   4e klasse  5-0
Na de vijfde 5-0 nederlaag van dit seizoen waren de heren de Boom en Jaquet maar wat blij dat het seizoen er op zat. Ze hadden het niet getroffen met de indeling en waren in een eigenlijk veel te sterke poule terechtgekomen. De resultaten waren navenant. Uithuilen en opnieuw beginnen is het devies.

TTVA 6 – Sorry 3   4e klasse   4-1
Een ruime zege op het Oud-Beijerlandse Sorry was voor TTVA 6 direct genoeg om ook voor volgend seizoen 4e klasse veilig te stellen. Zowel Ab de Groot als Ronald Muskiet wonnen beide hun twee enkelpartijen. Alleen het dubbel moest na vijf spannende games aan de tegenstander worden gelaten. Hun laatste wedstrijd volgende week gaat dus eigenlijk nergens meer om.

Serve 71  3 – TTVA 7   5e klasse  2-3
TTVA 7 won in Hendrik-Ido Ambacht zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioenskandidaat Serve 71 3. Nico Barten was de grote man en bleef redelijk gemakkelijk ongeslagen. Gerrit Verhaar ging er juist weer gemakkelijk twee keer vanaf. Beide heren wisten wel het dubbel binnen te halen en dus zo te zorgen voor een kleine overwinning. TTVA zal op de derde plaats gaan eindigen. Gewoon een heel erg net resultaat gezien het feit dat ze eigenlijk met dispensatie mee spelen dit seizoen, na degradatie in het vorige seizoen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.