Kinderboerderij de Plantage is er voor iedereen

03 januari 2019
Kinderboerderij de Plantage is er voor iedereen

ALBLASSERDAM - In het centrum van Alblasserdam ligt de, door vrijwilligers van de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam gerunde, kinderboerderij waar u altijd welkom bent om een gezellige ochtend of middag met uw (klein)kinderen door te brengen: de Plantage. Wanneer zij genieten van alle dieren, kunt u een lekkere kop koffie nemen of wat anders. De toegang is gratis.

Welke dieren kun je bewonderen?
Op dit moment zie je in de Plantage geiten, schapen, pony’s, kippen, konijnen, cavia’s, pauwen en kalkoenen lopen. En in een grote vijver zwemmen verschillende soorten eenden, zoals de grote muskuseend en Indische loopeenden.

Wat kun je er allemaal doen?
Je kunt op de tractor heel de kinderboerderij bekijken, helpen met schoonmaken, de dieren voeren of  in de hooiberg een konijn of cavia vasthouden. De geiten, schapen en kippen lopen het hele jaar los in de grote dierenweide, zodat je ze dicht bij ze kunt komen als je dat wilt.
Ook voor verschillende groepen van diverse leeftijden is een bezoek aan de Plantage meer dan de moeite waard. Verspreid door het jaar worden er speciale activiteiten georganiseerd, zoals het jaarlijkse schapen scheren.

Kinderfeestjes
Het is leuk om je kinderfeestje in de Plantage te vieren. Je mag er dieren knuffelen en borstelen, op de pony zitten, en je kunt helpen met eten geven. De dieren krijgen eten dat speciaal voor ze is samengesteld. Daarom mag je ze niet voeren met eten dat je zelf hebt meegenomen. Je kunt je kinderfeestje houden wanneer de Plantage geopend is of, als je dit liever hebt, als de kinderboerderij gesloten is. Al met al een belevenis waar je nog lang aan zult terugdenken!

Schoolgroepen
Kinderen die met hun schoolgroep komen, kunnen afhankelijk van hun leeftijd een op hen afgestemd programma volgen. Jonge kinderen willen graag de dieren aaien en knuffelen en oudere vinden het vaak leuk om er iets van op te steken. Zij zijn dan meer educatief bezig.

Mensen met een verstandelijke beperking
Ook mensen met een verstandelijke beperking of lage sociale redzaamheid, zijn vaak graag in de Plantage. Wanneer zij in groepsverband hiernaartoe komen, zorgt de kinderboerderij voor een mooie, passende dagindeling. Om tegemoet te komen aan de wensen, is het nodig om vóór het bezoek, eerst een afspraak te maken. 

Vanaf het omringende wandelpad kun je, ook als de Plantage niet geopend is, genieten van de dieren. Bij de ingang aan de H.J. de Haanstraat staat een bord met allerlei informatie over de Plantage, zoals over geboorten en ziekten. De kinderboerderij mag dan geen Zoo Amsterdam zijn, er is voor iedereen genoeg te genieten!

De gemeente Alblasserdam heeft de eindverantwoording voor de kinderboerderij. Wanneer u bij gevaarlijke situaties of moeilijkheden de Plantage niet kunt bereiken, dan kunt u bellen naar 14078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.