Gerestaureerde hooimijt in Kinderboerderij officieel in gebruik genomen

11 juli 2018
Gerestaureerde hooimijt in Kinderboerderij officieel in gebruik genomen

ALBLASSERDAM - Op woensdagmiddag 11 juli werd de gerestaureerde hooimijt van Kinderboerderij Alblasserdam in gebruik genomen. Dat gebeurde rond 15.00 uur door de kleinzoon van één van de vrijwilligers die al jarenlang actief is op de kinderboerderij. Aanwezige kinderen werden getrakteerd op limonade en wat lekkers.

De hooimijt was hoognodig toe aan een flinke opknapbeurt. Dankzij een gift van winkelketen Albert Heijn kon vorig jaar worden gestart met de herstelwerkzaamheden, die dit voorjaar werden afgerond.
De bovenverdieping van de hooimijt dient als opslagplaats voor hooi voor de vele dieren die op het terrein van de Kinderboerderij verblijven. Het deel op de begane grond is geschikt gemaakt en ingericht als doe- en knutselruimte. Na de zomervakantie zullen hier 1x per 2 weken op woensdagmiddag een activiteit voor kinderen worden georganiseerd. Bijvoorbeeld het verven van je favoriete dier of het maken van pindakransen en vetbollen.

De leiding van de Kinderboerderij kan bij het beheer van de kinderboerderij altijd hulp gebruiken. Dat betreft het opvangen en begeleiden van de bezoekers of het verzorgen van dieren. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Gonnie Verboom (coördinator gastvrouwen en –heren of Karin Steehouwer (hoofd Dierenverzorging). Gedurende de openingstijden van de kinderboerderij is één van hen altijd op het terrein aanwezig. Spreek ze gerust aan als je belangstelling hebt om je steentje bij te dragen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.